Mijn buren plaatsen een uitbouw! Wat nu?

Joostg

  • #1
Besten,

Mijn buren zijn bezig met de laatste hand te leggen aan de tekening van een uitbouw. Deze uitbouw zal een meter of 4 de tuin in steken. De uitbouw zal even lang worden als onze uitbouw. Binnenkort komen ze langs met de tekeningen. Dit vooral omdat de uitbouw wat hoger zal worden dan de onze (een centimer op 20). Aangezien deze uitbouw direct tegen de onze aan wordt gebouwd zit mijn uitbouw dus straks ingesloten door die van hem. (rijtjeshuis). Nou vroeg ik me af waar ik, danwel de buren rekening mee moeten houden?.

Hoe zit dit bijvoorbeeld met de afwatering? Ik kan me voorstellen dat er bij hevige regenval water dat niet door de regenpijp kan worden afgevoerd zijn uitweg zal zoeken over mijn dak. Al deze extra waterlast lijkt me niet erg prettig? Waar moet ik verder op letten? Moet men een stukje overlappend asfalteren (of hoe dat ook heet)?

Graag wat tips, zodat ik bij de bespreking niet volledig onbeslagen ten ijs hoef te komen.

Alvast bedankt!

Joost
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wordt er een extra muur gezet of wordt jullie muur gebruikt.
Je moet er op letten dat er van hun hogere kant naar jouw lagere kant een goede afwerking komt die blijvend waterdicht moet zijn. (rode lijn)
Wordt hier onvoldoende aandacht aan besteed zit u later met de ellende.
Zorg ervoor dat beide daken een eigen regen water afvoer krijgen. Ik neem aan dat het water wat van hun dak komt, wat 20 cm hoger is, niet op uw dak loost.
Ook de aansluiting van de aanbouw aan jullie gevels is van belang. Meestal wordt er voetlood gebruikt, dit komt uit de gevel en is nu over de daktrim en de dakbedekkig geplooid. Nu komt het van de buren, wat hoger komt te liggen een strook bij. Die hoek is vaak vorm van discussie als de muren daar binnen vochtig worden.

Ik vraag me af waarom waarom die uitbouwen niet evenhoog kunnen worden gebouwd. Goed het kost meer en vraagt meer inspanning maar als het af is kijkt het toch veel netter, een dakrand uit een lijn.
 

EvdL

  • #3
Ik zou eerst even wachten tot de buren langs zijn gekomen.
Ze zullen als ze 4 meter diep uitbouwen een tekening moeten hebben voor de vergunning. Ik kan me niet voorstellen dat de gemeente een vergunning geeft als het boutechnisch niet klopt.

Persoonlijk zou ik nagaan of ze wel 20 cm hoger mogen van de welstand. Ik denk dat het visueel niet mooi is als de uitbouw van de buren hoger wordt :?
 

Joostg

  • #4
Beste WGB,

Dank voor uw reactie. Wat bedoelt u precies met de rode lijn waarover u het heeft?

En waar moet ik op letten bij de aansluiting van de aanbouw aan de gevels? Of het voetlood netjes gelegd is? Of nog op andere zaken?

Alvast bedankt
 

Joostg

  • #5
@ EVDL. Ik verwacht niet zoveel kans te maken hierop te ageren. Naast het feit dat de relatie met de nieuwe buren tot op heden erg prettig is, hebben mijn linker buren ook een hogere uitbouw. Mijn uitbouw is lager dan de uitbouwen voor de rest in het rijtje. Tot op heden was er rechts echter nog geen uitbouw. Ik vraag me gewoon af wat de extra gevaren zijn bij de "insluiting" van mijn uitbouw.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Die rode lijn moet iets degelijks zijn. Je kan aan heel veel materialen denken. Maar iets wat onder de daktrim begint. Dat zal op de tekening staan die de buren u laten zien.
Hoe de situatie van het lood is wat nu in de gevel komt is lastig te tekenen met Paint van Windows.
Maar zoals ik het me nu voorstel moet het ruim vallen over het lood wat bij u uit de muurkomt.
 

Joostg

  • #7
Ik had je plaatje gemist!

Tjah, de reden dat het niet gelijk is zal wel zijn omdat zij meer ruimte in de keuken willen gok ik. Snap het ook niet helemaal.

Vind je tekening erg duidelijk, daar kan ik zeker wat mee!

Thanks a million!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu