Verbouwing van mijn schuur

Reynold

  • #1
Dag mensen!!

ik ben met de planning begonnen van de verbouwing van mijn schuur zoals die hieronder staat afgebeeld. in dit topic wil ik graag aan de hand van foto's een aantal vragen stellen om mij daarbij te ondersteunen.


het dak is lek en daardoor is het hout verrot dus moet het houtwerk vervangen worden. ik denk dat de verotting ook komt door de isolatie aan de onderzijde van het dak; een zgn. "koud dak constructie"
aangezien de schuur vrij laag is en de balken constructie zodanig is gebouwd, kan ik aan de voorzijde amper staan. die wil ik dus ook vervangen en ik ben van plan om de muren te verhogen met zo'n 40-50 cm door er een stuk op te metselen.

de wijze waarop gebouwd is, is soms niet helemaal te volgen: er is ooit eerst een muur om de tuin gebouwd met betonblokken, toen is op de muren een stuk bij gemetseld wat de schuur werd inclusief 2 ramen aan weerskanten van de deur, toen is de aanbouw van de keuken/badkamer er op zo'n 20cm afstand van de schuur gebouwd. het raam kijkt dus uit op de aanbouw, zie hieronder... waarschijnlijk gemakzucht...

ik wil deze muur afbreken en dan het dak aan de aanbouw bevestigen. daarvoor moet er wel een stukje bijgemetseld worden die aansluit op de bestaande voorgevel die te zien is op foto nr1

ik heb een beetje zitten scheppen tussen de muren en ik ben tot de ontdekking gekomen dat er beton tussen ligt waar ik de nieuwe muur op kan zetten.


aan de rechter- en achterzijde is de schuur vrijstaand, aan de linkerzijde staat deze tegen de schuur van de buren.

mij eerste vraag is:
is het mogelijk om een muur zodanig aan de aanbouw te bevestigen zonder dat die gaat scheuren door werking o.i.d.? en zo ja, hoe?

mijn 2e vraag: hoe kan ik het beste het dak op de aanbouw aan laten sluiten?

alvast bedankt!
 

Kloek77

  • #2
Schuur platgooien en opnieuw beginnen mischien een optie?
Is uiteindelijk minder werk wellicht dan alles aanpassen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Kan je nog een foto maken van de twee daken maar dan van boven af.
*wgb*
 

Reynold

  • #4
Nee afbreken is geen optie. het zou wel makkelijk zijn maar het kost een hoop meer geld. ik vind het ook zeker niet nodig. de schuur die nu staat is in prima staat om verhoogd te worden.

maar hoe kan ik nou de nieuwe muur op de muur aan laten sluiten die links op foto's 2 (boven) en 3 (beneden) te zien is?

ik zal proberen om later vandaag nog wat meer foto's te maken van het dak aan de bovenkant om de situatie wat duidelijker te krijgen.

mvrgr,

reynold
 

Kloek77

  • #5
Zit er aan de "achterzijde" van de schuur ook een goot,
of is het mogelijk er daar een te maken?
Dan zou ik het afschot in zijn geheel naar de achterkant laten gaan.
 

Reynold

  • #6
Nee er zit geen goot omdat achter de schuur de tuin van de buren is. het afschot loopt van achter naar voor dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu