Miele Wasmachine W736

Dmarechal

  • #1
Hallo,

Mijn Miele Wasmachine Super Electronic W736 pakt geen of slecht z'n water. Na enkele minuten gaat het rode lampje branden dat aangeeft dat hij een slechte watertoevoer heeft en stopt hij, display springt op "0".

Ook klinkt het "water pakken" heel anders dan voorheen. Bij de machine zit standaard een waterslot maar dat lijkt wel te werken, hij pakt in het begin namelijk wel water, ook al klint het alsof dat veel minder is dan in het verleden.

Wie weet raad?

Groetjes,

Diederik
 

Henny

  • #2
Haal de toevoerslang eens los en controleer of het zeefje vervuild is.

Controleer ook even of er voldoende waterdruk uit de kraan komt.
 

Co de Witgoedman

  • #3
Ter aanvulling, probeer het waterinnemen dan ook even op de voorwas apart en de hoofdwas.
Ook deze inlaatklep kan slecht werken.
 

Dmarechal

  • #4
Zeefje is schoon... waterdruk ben ik nog niet zeker van... lijkt erop dat het water innemen langer duurt dan normaal en dat de machine uiteindelijk daar niet op "wil" wachten en op de storing stand slaat en direct begint het ingenomen water weg te pompen.

De druk en dus de snelheid van het vullen lijkt in het verleden veel hoger geweest te zijn. Toen hoorde je het waterslot open gaan de machine was in 1.5 minuut gevuld... Nu wacht de machine 2.5 voor het vullen, je hoort wel water stromen, en omdat hij nog niet vol is slaat hij na 3 min. op storing denk ik.

Diederik
 

Henny

  • #5
Kan je de kraan een paar slagen draaien, alvorens deze geheel is opengedraaid?
Houd anders eens een emmer onder de kraan en draai deze geheel open.
Het water moet er nu met een krachtige straal uitlopen.

Als dit in orde is, volg dan verder de adviezen van Co op.
 

Dmarechal

  • #6
Heb de bovenkap van de machine erafgehaald. rechtsachter zitten inderdaad de kleppen die schakelen richting het zeepbakje... als je tijdens het innemen en bakje opentrekt zie je een zwak stroompje, terwijl in het verleden je wat meer water zag en meer geluid van het vullen hoorde.

Neem vanuit onze winkel een aanvoerslang mee en bypass vanavond de originele miele slang (met het slot) en sluit het water rechtstreeks aan op het kleppengedeelte om te zien of het slot misschien niet goed opengaat of dat inderdaad de kleppen stuk zijn. Maar het ziet er naar uit dat de voorwas ook geen genoeg water krijgt.

Het is een kraan met een lange hendel, dus geen standaard wasmachinekraan met zwarte knop... zal er straks even een emmer onderzetten om de druk te "peilen".

Diederik
 

Dmarechal

  • #7
Eureka! Heb dus de originele aanvoerslang met waterslot gebypassed met een andere slang die dus direct van de kraan naar de "kleppenaansluiting" loopt... Bij het starten van de machine hoor ik oude vertrouwde vulgeluid weer en hij is nu bijna aan het einde van z'n programma.

Het is dus het waterslot of de stroomvoorziening naar het waterslot. (nog even met de multimeter aan de slag).

Bedankt voor het meedenken!

Diederik
 

Dmarechal

  • #8
Blijft de volgende vraag over:
Zal ik een originele nieuwe Miele slang aanschaffen met geintegreerd electronisch waterslot of zal ik de tussen de nieuwe slang en de kraan een handmatig waterslot zetten? Waarschijnlijk een stuk goedkoper, slang + waterslot +/- € 25,00

De machine werkt nu prima dus hij heeft het originele waterslot niet nodig om te kunnen werken en ook de electronica raakt er niet van in de war.

Diederik
 

Co de Witgoedman

  • #9
Die keuze maakt u zelf, het ligt er maar net aan hoeveel u wilt betalen voor een stukje veiligheid...
 

Dmarechal

  • #10
Wordt dus een originele slang. Vervang normaal altijd onderdelen door exact hetzelfde onderdeel. Wilde alleen jullie mening peilen i.v.m. de losse waterstoppen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn.

Ga zo Miele een mailtje sturen en zal het onderdeel waarschijnlijk binnen een paar dagen in huis hebben.

Diederik
 

Henny

  • #11
Toevoerslang 2,5 meter inclusief waterstop.

Bestelnummer: 3352150, prijs: € 173,25
 

Dmarechal

  • #12
Hoi Henny,

Bedankt voor de info...heb Miele net een mailtje gestuurd met de vraag me de prijs en levertijd te laten weten.

Maar gezien deze prijs denk ik dat ik de nieuwe slang gebruik met een goede waterstop vanuit onze winkel... werk in een bouwmarkt... € 173,00 is toch wel erg veel vind ik.

Diederik
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #13
Naar mijn idee kun je een mechanische waterstop toch niet echt vergelijken met de werking van een ingebouwde elektronische waterstop. Die geeft voor véél meer situaties beveiliging, en veel betrouwbaarder. Daar betaal je dan natuurlijk ook voor.

Hangt natuurlijk ook af van de plek waar de wasmachine staat.
Indien het ingeval van een lekkage in of buiten de machine niet zo erg is, wanneer er eerst een aantal liters water over de grond gaan, voor de watertoevoer wordt afgesloten, dan zou je die bouwmarkt-waterstop kunnen overwegen.

Of in zo'n geval de elektronica van de machine niet (te) nat wordt, kan ik echter niet beoordelen. Misschien Co... :wink:
 

Co de Witgoedman

  • #14
Electronica zit aan de zijkant van de vuldeur, dus veilig voor lekkage.
 

Dmarechal

  • #15
Gezien de prijs van € 173,00 voor de slang en de waterstop....en de waterstop is eigenlijk een klein klepje in een veel te ruime behuizing. (exact dezelfde soort klep als de drie die bv het water voor de voorwas en de hoofdwas doorgeven).

Misschien is hij nog betrouwbaarder dan de bouwmarkt-waterstop, weliswaar afkomstig van de firma (merknaam verwijderd, mod), maar de wateraansluiting zit volledig weggewerkt in een aparte behuizing achter de machine... dus zit zeker 1 meter van alle electronica af, die bij dit type rechtsboven zit en een gedeelte direct eronder, achter de vlakke deur.

Normaal ga ik altijd voor originele onderdelen maar deze prijs voor een stukje rubber slang en een waterstop vind ik echt buitensporig. Dus een goede (merknaam verwijderd, mod) stop en een degelijke slang zullen nu de watervoorziening voor hun rekening nemen.

In ieder geval iedereen hartelijk bedankt voor het meedenken!

Diederik
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #16
Prima toch, het is aan jou om te kiezen, ik kan me dat best wel voorstellen.

Ik hoop dat je nog lang plezier hebt van de zelf gerepareerde machine! :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu