Miele wasmachine defect

Simonjaarsma

  • #1
Sinds afgelopen week heeft mijn trouwe miele wasmachine de geest gegeven. Hij trilt en maakt veel herrie met centrifugeren. 3 dagen geleden heb ik de schokdempers vervangen. Deze waren zeer versleten. Na het terug plaatsen is het probleem helaas niet verholpen. De machine maakt nogsteeds ongelooflijke herrie met het centrifugeren.

Hierbij een link naar de video https://youtube.com/shorts/In3ErqiF3zc?feature=share

De machine staat volledig waterpas.

Weet iemand wat voor geluid dit kan zijn? Ik heb zelf het vermoeden dat het lager in het trommelkruis defect is. Alleen kwam dit geluid van de ene dag zo op de andere dag.

Het betreft een miele w2203 uit 2006
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Dat zou goed kunnen dat is op basis van dit filmpje niet te beoordelen. Het zou ook kunnen dat je deurtje trilt en herrie maakt of je frontpaneel. Dan zou de herrie weg moeten zijn als je deze vasthoudt.

Ook kan je verkeerde dempers hebben gebruikt. Er zijn namelijk 2 lengtes op de markt voor deze machines. Dan maakt hij ook veel herrie. Zou je zo exact mogelijk de dempers die je hebt geplaatst kunnen linken hier. Dan kan ik dat nakijken

Defecte lagers hoor je ook als je de machine met de hand draait. Er is dan een laag schurend bijgeluid aanwezig.

Als je trommelkruis defect is loopt de trommel vaak niet mooi rond alsof hij ovaal is geworden dat kun je zien als je hem ronddraait en de positie van de rand van de trommel ten opzichte van de rubber bekijkt. Ook is er dan vaak sprake van axiale speling. Die kun je voelen als je trommel op verschillende punten vasthoudt boven en onder en hem op en neer beweegt ten opzichte van de kuip.

Ik heb ook 1x gezien dat de beugel van de verwarming los is in de kuip waardoor het element omhoog komt met centrifugeren tegen de trommel. Dit was wel uitzonderlijk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu