Miele Warmtepompdroger T8827WP maakt - PLOK - geluid

Sjampoo

  • #1
Hebben wij weer: Heel eco een jaar of 3 geleden de oude Miele eruit en een GloedjeNieuwe Warmtepomp droger erin: De T 8827 WP (Softonic)

En nu, sinds een tijdje, zegt onze Warmtepompdroger af en toe 'PLOK' tijdens een droogbeurt.

Wat kan dat zijn, kan het kwaad en wat doe ik eraan? De machine heeft géén service deur meer en is daardoor een grote blackbox geworden.

De machine droogt verder goed, filters worden regelmatig schoongemaakt en de condenswaterbak is niet in gebruik want dat wordt via de slang aan de achterkant afgevoerd.

De 'PLOK' is niet afkomstig van de aanwezige was, maar t komt wel elke wasbeurt voor. Het is lastig te bepalen wat t is, maar in eerste instantie leek het op ongeveer 18 minuten voor t einde plaats te vinden.

De overige geluiden zijn bekend: De normale ventilator en motor geluiden zoals elke wasdroger deze heeft, aangevuld met het draaien van de compressor van de wartmepomp ( het geluid van een koelkastmotor zeg maar ).

De 'PLOK' of 'POF' of "TOK' is zeker niet één van de normale warmtepomp geluiden.

Iemand een idee? Machine is uit de garantie en komt óók nog eens uit Duitsland omdat ie daar destijds véél goedkoper was dan in Nederland. Zou ik Miele Nederland überhaupt kunnen vragen om te komen voor een reparatie? Of kan ik zelf wat doen?


PS: zoekfunctie van het forum bleef maar foutmeldingen geven. Kon dus niets vinden!
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
Garantie of coulance claimen bij fabriekant ,deze is 2 jaar maar u mag verwachten dat deze langer dan 3 jaar meegaat
 

Sjampoo

  • #3
'Geldrop'; bedankt voor je bericht.


Ik wil/weet echter ook wel dat de voorrijkosten toch wel het minste zal zijn dat alsnog in rekening zal worden gebracht. Buiten garantie, etc.


Maar goed: via wat zoeken de werking van de machine wat verder doorgrond: d'r kan eigenlijk niet zoveel kapot; bijna geen draaiende delen.

Wat ik wèl ontdekte was een hoeveelheid verzameld stof achter het rooster van de 'onthitter'. Dit maakt géén onderdeel uit van de normale reinigingsvoorschriften; is ook geen onderdeel van het luchtcirculatie-systeem. Het is echter wel dáár waar de machine zijn extra koeling vandaan haalt in het geval de boel te warm wordt.

Het rooster liet zich niet zo gemakkelijk verwijderen; het maakt geen onderdeel uit van de 'te reiningen delen' volgende de gebruiksaanwijzing, maar 't is mij uiteindelijk wel breukvrij gelukt.

Even uitzuigen met de stofzuiger en weer schoon.

Eerste wasje gedroogd ('t is er niet echt t weer voor om de droger überhaupt te gebruiken nu), en dit maal zonder klik/klak.

Mogelijk dat de plok dus een beveiliging tegen oververhitting was/is ofzo?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu