Miele warmtepompdroger

Sopi

  • #1
Onze 5 jaar oude miele warmtepompdroger TDB130WP valt sinds kort steeds in storing. De storing behelst het lampje met het bakje met de druppel erboven dat normaal gesproken duidt op een vol reservoir of andere problemen met de water afvoer. Slang zit in externe afvoer dus reservoir kan het niet zijn en reservoir is ook leeg uiteraard. Afpompen verliep altijd zonder problemen en dat is naar mijn mening ook niet het probleem; nl. als ik de slang in een emmer hang komt daar netjes het water in. Storing komt altijd ergens later in het droogprogramma, ongeacht welk programma we gebruiken. Zelf denk ik aan een defecte sensor ergens. Wie kan mij helpen of herkent dit probleem?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Uw afvoerpompje zit vol met rotzooi indien u was verzachten gebruikt u wasverzachter dan zit er een slijmlaag in en moet gereinigd worden / eventueel vervangen. `ik weet even niet of dit afvoer pompje van de achterkant uit bereikbaar is of van de zijkant uit benaderd moet worden. Indien zijkant dan moet de trommel gekanteld worden is even werk hoor. Het werkt naar de emmer toe omdat het pompje dan minder druk ondervind om af te pompen
 

Sopi

  • #3
Dank voor je reactie Obelix2. Dat is een klus voor een regenachtige zondag zo te horen..;((.
De condensor onder lichte druk met warm water spoelen, zou dat nog soelaas kunnen geven denkt u?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Ook maar spoel ook vooral de gang naar de opvangbak van het pompje goed door
 

Zeurniet

  • #5
Maak ook ff al je filters schoon met een beetje afwasmiddel onder de kraan. Waarschijnlijk staat er bij dat lampje ook de letters pc. Dit duid op een storing en niet direct op de afvoer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu