Miele W9616 waterproblemen

Carp

 • #1
Goedemorgen allen,

Hierbij een ander draadje over mijn eigen wasmachine.. Een tijd geleden gaf deze machine wat problemen met de waterafvoer. Alles schoongemaakt wat er binnen bereik ligt toen en de luchtval doorgeblazen.

Omdat, zoals ik bij de andere vraag ook al aangaf, de machines van beide (schoon)ouders kuren hebben, heeft onze machine dit weekend heel veel gewassen. Daarmee begon het zelfde probleem weer met het afvoerlampje. Vanmorgen heb ik weer alles uit elkaar gehaald, schoongemaakt (zat een beetje prut bij), zelfde luchtval weer doorgeblazen en opnieuw geprobeerd. Vreemd genoeg begint de machine nu bij het spoelprogramma, terwijl het water hard de machine in stroomt, een error te geven met de watertoevoer. In het scherm verschijnen 3 streepjes (---).

Heeft iemand enig idee?? Alvast vriendelijk bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Carp

  • #2
  Het blijkt te helpen om de luchtval weer aan te sluiten op het bedieningspaneel....:roll:
  Probleem opgelost, nu nog even zien of het oorspronkelijke probleem van het afvoerlampje ook is opgelost met het doorblazen van de luchtval.
   

  Lampje45

  • #3
  Wat bedoel je met luchtval?
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Ik denk een slechte vertaling van het Duitse 'Luftfalle', daarmee zal de niveaukamer bedoeld zijn.:wink:

  Edit: ik zie dat onze zuiderburen de niveaukamer ook wel 'luchtval' noemen.
   
  Laatst bewerkt:

  Lampje45

  • #5
  Zelfs google weet het niet dus voel ik me al weer beter :lol:
  dus gewoon niveauschakelaar of pressostaat?
  Maar hoe dan de .... weer aan te sluiten op het bedieningspaneel?
   

  Carp

  • #6
  In een eerdere vraag over deze machine had iemand het over de luchtval, aangezien ik toen iets doorgeblazen heb met succesvol resultaat ben ik het maar zo blijven noemen :)

  het gaat in ieder geval over het flexibele pijpje van de onderkant van de trommel naar de achterkant van het bedienpaneel. Hoe heet deze dan wel?

  edit: even lezen, niveaukamer dus
   

  Lampje45

  • #7
  Ja dat is dus het slangetje van de niveaumeting en schakelaar van de diverse waterstanden en zit meestal in het midden rechts onder de deksel
   
  Laatst bewerkt:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu