Miele W921 lekt bij fijnwas / wasverzachter waterinladen

Mbroeren

  • #1
Sja, ik kan het niet anders omschrijven in de onderwerp-regel. Het volgende is het geval (ik ben van bovenaf met een zaklamp in de machine gedoken...):

Als onze Miele W921 een fijnwas draait of een wasverzachterspoelbeurt doet (als het waterniveau in de trommel aardig hoog wordt), lekt er water weg naar de lekbak onderin (tijdens het inladen op het einde), waardoor hij uiteindelijk bij de derde spoelbeurt of de wasverzachterspoelbeurt in een error schiet (onderste twee rode lampjes knipperen). Als ik de machine kantel, kan ik weer een programma kiezen.

Ik heb gevonden waar hij water lekt. Als je van bovenaf erin kijkt, zie je links onder een zwart ding gemonteerd op de trommel / het trommelhuis. Van een afstandje ziet dat er massief / zwart hammerite uit. Net daaronder zie ik water weg druppelen bij de genoemde fase.

Hoe komt dit? Hoe heet dit ding en kan ik dit met logisch verstand zelf vervangen?

Onwijs bedankt voor de antwoorden alvast.
 

Mbroeren

  • #2
Laat maar, gevonden en het antwoord hier voor wie er toevallig op zoekt:

Het is de manchet (rubberen ring die je ziet zitten als je de deur open hebt).

Hierin zit een klein gaatje waar water doorlekt, dat zijn weg vindt in de door mij omschreven plek en eindigt in de lekbak waar gemeten wordt of er water in staat (en dan vanzelf gaat uitpompen). Dit verklaart ook waarom het probleem zich enkel voordoet bij fijne was (hoog en veel water) en de wasverzachterspoelbeurt (dito).
 

Mbroeren

  • #3
Helaas, dat bleek het niet te zijn, lekt nog steeds in genoemde situaties. Heeft iemand een idee wat het kan zijn??
 

Jan de Witte

  • #4
Even proef draaien en dan afpompen, stekker er uit, front los draaien, dan kijken naar water sporen

voel ook even onder de afvoerpomp.
 

Tommy-ON3TD

  • #5
De elleboog tussen de zeepbak en de kuip zal vermoedelijk verstopt zijn, veelkomend fenomeen....

Losmaken, niet in peuteren met het een of ander zelfbouwtooltje !

grts
 

Mbroeren

  • #6
Water legt soms een rare route af!

Onwijs bedankt voor de tip, met name die van Tommy-ON3TD. Doordat ik idd de boel even losgemaakt heb, kwam ik erachter dat er een scheurtje zat in een van de ribbels van de slang die van het zeepbakje naar het elleboogje loopt (die beiden niet verstopt of noemenswaardig vervuild waren). Dit kon ik eerder niet zien omdat ik hem niet losgemaakt had. Om te testen even met isolatietape 'dicht' gerold en na een paar wasbeurten nog steeds geen lekkage. Lijkt dat onderdeeltje dus te zijn.

Hoewel ik heel blij ben het gevonden te hebben, vraag ik me wel serieus af hoe hier in hemelsnaam een scheurtje in kan komen. Het enige wat ik me kan bedenken is dat de wasmachine best 'trilt', zeg maar rustig heen en weer gaat bij het centrifugeren. Hij staat op een betonnen vloer en geheel waterpas, zowel in de breedte, de lengte en dus ook diagonaal. Moet ik vrezen voor de schokbrekers??
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Dat kunt u testen, als de schokdempers soepel op en neer gaan moeten ze vervangen worden, u moet er wel eentje uit halen om te testen.
Vervang ze altijd allebei.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu