Miele w149 trommelblokkering

Johorst

 • #1
Onze 14 jaar oude bovenlander van Miele (Novotronic W149) lijkt de kluts kwijt. Het wasprogramma start normaal, maar na een 5-tal minuten lijkt de trommelblokkering te gaan werken. We horen duidelijk het motortje actief zijn en proberen de blokkering in te zetten. Af en toe hoor je ook de blokkering de trommel raken. Het motortje blijft actief terwijl het programma ogenschijnlijk doorloopt. Zetten wij de boel stil, dan blijkt dat de opening van de trommel niet goed voor de sluitklep te komen. Met de hand de trommel in goede positie gezet, dan klikt hij wel in de blokkering. Het lukte ons na een tijdje de zaak leeg te pompen en pas na een paar uur (spanning volledig van de machine) de boel weer opgestart met de helft van de was die er eerst in zat. De machine draait daarna zonder mankeren het volledige programma af.
Doen we echter weer een 'normale' was, dan begint het feest weer van voren af aan. Het lijkt alsof de machine nog maar halve wasjes aan kan!
Heeft iemand een suggestie wat dit zou kunnen zijn?
Alvast dank voor de reactie.
Johan
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Geldrop

  Specialist Witgoed
  • #2
  Trommel positioneerder vervangen is de oplossing zit links aan de zijkant op het vliegwiel
   

  Johorst

  • #3
  Dank voor de reactie, ik ga er mee aan de slag
  J
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu