Miele W 857 nieuw probleem.. Graag even meedenken techneuten.

hberg

  • #1
Goedemiddag, ik heb een nieuw probleem met mijn miele wasmachine. Nadat ik de koolborstels heb vervangen, de schokbrekers en print het laten repareren (zekering, relais en wat triacs) draait de machine weer, maar niet zoals het moet. Hij draait schokkerig en langzaam (zie video) . Wat is er nu mis? Ik verdenk de print . Ik denk dat deze niet geheel is gerepareerd. De motor lijkt me niet logisch. De koolborstels zijn nieuw, de tacho geeft een wisselspanning af als ik aan de trommel draai, het thermisch contact in de motor is constant gesloten, de veld wikkelingen meet ik goed door, op het anker meet ik ook een lage ohmse waarde die varieert als ik aan de motor draai. alle metingen heb ik aan de printstekkers gedaan om draadbreuk uit te sluiten. machine neemt wel water en pomp ook wel af. Stel ik de goede diagnose? en zo ja wie kan me helpen aan een goede print WL200C?
Mijn vrouw wordt langzamerhand wat geïrriteerd dat de machine al een week stuk is... Alvast hartelijk dank.
 

hberg

  • #2
Aanvulling: met de hand draait de trommel gewoon soepel zonder bijgeluiden. Je hoort zachtjes de koolborstels over het anker.
 

Klusser_ZLD

  • #3
Ik heb dit pas ook gehad bij een Miele W 843, maar dan ging het draaien minder schokkerig. Dit werd veroorzaakt door een storing in de module van de koolborstels. Is de collector nog goed? Zijn de koolborstels ontgrendend nadat ze zijn vervangen? Er zit ook nog een ringmagneet op de motor aan de voorkant, waar het lager zit. Maar aangezien je de motor al hebt doorgemeten, zou het kunnen dat de printplaat niet succesvol gerepareerd is.
 

hberg

  • #4
Allen,

Inmiddels is het probleem opgelost. Het bleek toch de motor te zijn die deels 'dood' is. Met een donor motor erin loopt het allemaal weer zoals het hoort. Dank voor het meedenken!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu