Miele vaatwasser G679 SC VI lekt

Fatalefout

  • #1
Beste klusidee forumleden,

Ik heb recent een oudere vaatwasser overgenomen van familie. Zoals beschreven in de titel is dit een Miele vaatwasser G679 SC VI. Deze wilde na 1x draaien niet meer aan, en na openmaken merkte ik dat dit door een lek kwam. Ik weet waar het vandaan lekt, maar niet hoe ik het moet vervangen en welk onderdeel er vervangen moet worden. Ik zou het erg op prijs stellen als 1 van jullie mij hierbij zou kunnen helpen.

Ik heb 2 foto's bijgevoegd van de vaatwasmachine op z'n achterkant met de onderkant open, met rood omcirkeld waar het vandaan lekt. Het lekt redelijk door, ongeveer 2 druppels per seconde.

Ik ben redelijk handig, maar heb geen ervaring met het sleutelen aan vaatwassers en wellicht niet het goede gereedschap hiervoor (?). Mocht het beter zijn om iemand anders te laten komen of gewoon maar een nieuwe te kopen hoor ik dit ook graag.

Edit: Ik heb nog even verder gezocht en denk nu dat het de moer van de watertoevoer zou kunnen zijn, klopt dit? Zou vervanging van 4002512509015 en 4002511996793 de oplossing zijn? Hoe kan ik hierbij het beste te werk gaan?

Edit 2: Of het is de Flow meter die lekt, wat ik minder fijn zou vinden.. dan heb ik een 4002512182195 van €80 nodig. Wat denken jullie?


 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Zo te zien inderdaad de flowmeter , lekt hij niet op de slangklem?
 

Fatalefout

  • #3
S.oldeerbout schreef:
Zo te zien inderdaad de flowmeter , lekt hij niet op de slangklem?
Bedankt voor je hulp S.oldeerbout

Welke slangklem zou dat zijn? Van de intake slang? Deze zou dan aan de achterkant van de flowmeter zoals gezien op de foto?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Ja bv de blauwe slang.
Maar ik zou het anders aanpakken toestel weer aanzetten en bv op balken zetten en goed kijken waar het lekt en rekening houdend dat water naar beneden loopt.
 

Fatalefout

  • #5
Ok ga ik proberen, bedankt!
 

Fatalefout

  • #6
Ok, ik heb het nog eens nader bekeken en weet 99% zeker dat het niet op de slangklem lekt. Het lijkt echt uit het witte plastic blok (flowmeter) te komen.

Ik heb even gekeken, maar ik zou zelf niet weten hoe ik dit zou kunnen vervangen. Ik kan het onderdeel wel bestellen, maar als ik niet weet wat ik er mee moet kom ik niet ver.

Zou iemand een korte uitleg kunnen geven hoe dit het beste kan? Zou ik dit kunnen of heb ik ander gereedschap/expertise nodig?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu