Miele vaatwasser lekt bij motor

Sacharow

 • #1
Van de week heb ik een 7 jaar oude vaatwasser (Miele G 656 SC LW) gekregen van een kennis. De vaatwasser werkte tot dan toe naar behoren. Na installatie bij mij thuis, startte de vaatwasser aanvankelijk normaal, maar na de eerste spoelronde stopte het programma en bleef de vaatwasser alleen pompen (continu). De volgende dag, idem dito.

Na het doornemen van een aantal berichten op deze site, heb ik de bodemplaat geinspecteerd en die bleek inderdaad vol water te staan (de vlotter zette de vaatwasser op pompen). Vervolgens heb ik bodemplaat drooggemaakt en geprobeerd te traceren waar het water vandaan komt.

Ik heb een programma gestart en ben onder de vaatwasser gaan kijken. Zodra de motor het water rondpompt, beginnen er druppels onder uit het apparaat te komen. Eerst langzaam maar na 10 min oplopend tot 1 druppel per seconde. Na enig speurwerk gebruikmaken van een lamp en een spiegel, kwam ik er achter dat het water uit een 'gat' bij de motor komt (rood omcirkeld op bijgeleverde foto van onderaanzicht van vaatwasser). Aansluitingen, slangen, etc. zien er verder prima en droog uit.

Heeft iemand enig idee hoe dit lek ontstaan kan zijn en wat ik er aan kan doen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sacharow

  • #2
  Voor alle duidelijkheid: het 'gat' waar het water uit lekt, is een sleuf (deel van de constructie) die naar de as (?) loopt.
   

  Gerrit galbak

  • #3
  Sacharow,

  Het lijkt erop dat de seal tussen pomphuis en as lek is.
  Zelf ben ik vandaag bezig geweest met een G656 SC.

  Lekkage op onderplaat:

  1: via de wartel/moer van de waterinlaat, rechterpaneel onderin.
  De wartel zat los en er zat rommel tussen de ribber ring en het zijpaneel.

  2: via de deur afdichting. Er kwam een hele lading smurrie uit de afdichting van de deurdorpel. Verder waren de deurafdichtingen kaopt op de plaats waar ze tegen de deurdorpel aanliggen.

  Morgen even kijken waar ik de afdichtingen op de kop kan tikken.

  De machine staat in de bijkeuken, dus ruimte genoeg om er aan te werken. Bodemplaat losgemaakt door machine op zijkant te leggen.
  Toen op 2 balken geplaatst.

  Groeten, Gerrit
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu