Miele vaatwasser krijgt geen aanvoer van water?

B.vissers

 • #1
Ik heb een miele vaatwasser waarvan de pomp kapot was. Deze heb ik vervangen en pomp deze weer alleen krijgt ik geen aanvoer van water. Nu zit er een elektronische afsluiter op de aanvoerslang deze gaat niet open als ik de vaatwasser aanzet. ik heb gemeten en de afsluitklep wordt aangestuurd met 12V. Heeft iemand een idee wat er kapot is?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Waarschijnlijk is er bij het vervangen van de pomp wat water op de bodemplaat terecht gekomen, maak de bodemplaat goed droog, vooral onder de vlotter, en probeer het opnieuw.
   

  B.vissers

  • #3
  Dag Jan,

  Dit had ik al gedaan maar als ik logisch beredeneer dan kan er ook geen spanning op de klep komen als de vlotter niet goed zou functioneren.

  Klopt dit of zit ik in de verkeerde hoek te denken?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Als de vlotter goed functioneert kan er geen spanning op het inlaatventiel komen, de beveiliging verhindert dat en de machine kan alleen nog maar afpompen.
  De afsluitklep (inlaatventiel/aquastop) heeft 230 volt nodig om te kunnen werken, waarschijnlijk hebt u inductie gemeten.
  Controleer toch de bodemplaat even op water, als de vlotter goed functioneert meet dan de aquastop en het inlaatventiel door met een multimeter.
  Controleer dan ook het zeefje in de kraan en de kraan zelf.
   

  B.vissers

  • #5
  De bodemplaat is zeker droog, dit omdat de plaat elke keer verwijderd moet worden als ik aan de onderkant wil zijn. Ik heb de klep bij de kraan (inlaatklep) doorgemeten en daar met ik 0 ohm. Lijkt mij niet goed neem aan dat het een spoel is? Verder werkt de vlotter prima zo gauw ik deze bedien begint de machine af te pompen. Het zeefje had ik ook gecontroleerd en deze is schoon. Ik heb steeds meer het gevoel dat de klep kapot is. Wat is jou mening?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  als de vlotter goed functioneert meet dan de aquastop en het inlaatventiel door met een multimeter.
  Controleer dan ook het zeefje in de kraan en de kraan zelf.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu