Miele vaatwasser geeft F68 foutcode

Mkerklaan

  • #1
Hallo,
Onze Miele G1570SVCI vaatwasser geeft Foutcode F68 kort na de start van het programma.
De problemen begonnen met een lekkende slang waardoor er water op de bodemplaat kwam. Deze heb ik vervangen en de problemen leken over. Echter na het terug plaatsen ontstond de F68 melding. Nadat ik de machine weer open gemaakt had vond ik een zwartgeblakerde stekker op de circulatiepomp. Deze heb ik vervangen en de problemen leken opgelost. Maar na een paar dagen zonder problemen te hebben gedraait is nu de F68 melding weer terug. De vervangen connector is nog steeds in orde. Iemand enig idee wat nu te doen?

Alvast bedankt
vriendelijke groet
Marco Kerklaan
 

Techrax

  • #2
F68: geen toerental van motor. Controleren of de pomp niet geblokkeerd zit met glas of andere voorwerpen die er niet thuis horen. Indien niet, dan controleren of het schoepje speling heeft.
 

Mkerklaan

  • #3
Hoi Techrax, Dank voor je reactie. Ik had begrepen dat het iets met de speedsensor moest zijn. De foutmelding komt al voordat er water gepakt wordt. Moet ik dan de afvoer pomp checken?
 

Techrax

  • #4
De circulatiepomp dient gecontroleerd te worden. Deze wordt gecontroleerd voordat het daadwerkelijke wasprogramma begint, faalt de pomp deze test, dan komt de machine met een foutcode (F68 in dit geval) en wordt het programma afgebroken. De pomp demonteren en controleren op voorwerpen die er niet thuis horen (zoals glas en plastic bijv.). Controleer ook of het schoepje speling heeft.
 

Mkerklaan

  • #5
Ik heb de pomp gechecked maar alles lijkt in orde. Schoepje draait makkelijk rond, geen speling.
Ik hoop dat iemand nog opties heeft..?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu