Vaatwasser Miele geeft geen heet water

Rudy02

  • #1
Hallo,

ik heb een miele vaatwasser G 665 SC Nr. 16/17376843

nou is het volgende probleem, het water word niet meer heet het programma loop wel goed naar het eind.
en als ik hem halverwege open doet heb je geen heet water ook het zeepbakje ga niet open vaat kom er dus vies uit.

nou heb ik de zijkant eraf gehaald en dan zie je een soort verwarming voor het water lijk mij met twee thermostaatjes erop 1 onder en 1 halverwege nou was mijn vraag hoeveel ohm moeten die zijn als je ze doormeet om te zien wat er precies kapot is. of dat verwarmingsding.

gr. rudy
 

Henny

  • #2
De temperatuurregelaar (90 graden) en de temperatuurbegrenzer
(150 graden) dienen beide 0 Ohm aan te geven.

De doorstroomverhitter (zoals Miele dit verwarmingselement noemt)
zal een lage weerstandswaarde (ca. 30 ohm) moeten aangeven.
 

Rudy02

  • #3
Hallo,

Bedankt voor de informatie, ik ben het door gaan meten en ik meet op de middelste temperatuurregelaar 0 ohm en op de onderste 7.50 ohm die schommel een beetje en de doorstroomverhitter geeft 0 ohm aan dus waarschijnlijk zijn de onderste temperatuurregelaar en de doorstroomverhitter kapot.

heb ik nog 1 vraagje is verstandig om het te laten repareren of kan ik beter een nieuwe vaatwasser kopen? machine ziet er voor de rest nog goed uit maar is al een paar jaar oud (weet niet precies hoe oud).

m. vr. gr. Rudy
 

Rudy02

  • #4
Hallo,

ben vandaag naar de onderdelenzaak gegaan heb geinformeerd en de doorstroomverhitter kost ongeveer 135 euro, de machine is 10 jaar oud!

kan het zijn dat dit het enige is wat kapot is of anders gezegd kan er meer stuk zijn omdat hij geen warm water meer geef.

weet wel dat je dat zo niet kan zien maar het is zo'n zonde om hem te maken en straks is er meer kapot dan kost het nog meer.


gr. rudy
 

Rudy02

  • #5
Hallo

inmiddels toch een nieuw verwarmingselement(doorstroomverhitter) gehaald alleen als je die doormeet geeft hij ook 0 Ohm aan!

water wordt niet heet nadat ik hem erop had gezet toen weer aangezet met klepje open werd tie wel heet raar toen nogmaals geprobeerd weer koud water (rotding) kan iemand mij verder helpen die er verstand van heeft wat eventueel kapot kan zijn?

groeten rudy
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu