Miele vaatwasser G8183 SCVI verwarmt niet meer

Robertoo

  • #1
Miele vaatwasser G8183 scvi (inbouwkeuken uit ca 2005).
Sinds kort verwarmt de vaatwasser het water niet meer en blijft dan 'eeuwig' wassen met koud water (wacht op temperatuur?). Enkele malen gezien dat de programmalampjes 1 t/m 5 allemaal knipperen, maar kan dat niet steeds reproduceren.
Na inschakelen: oud water wegpompen en nieuw water nemen. Het valt mij wel op dat het verwarmingselement niet helemaal onder het waterniveau is. Heb wel eens extra water toegevoegd met een pan, maar dat mocht niet baten. Zou het verwarmingselement stuk zijn? Checken door uit te bouwen en weerstand van of spanning over het element te meten?
Ik heb geprobeerd te resetten (knopjes 2 + 3 bij inschakelen en dan 2x knopje 'top'), geen resultaat, misschien ook niet de juiste methode voor een reset.
 

Robertoo

  • #2
Een kleine update. Na menig leeswerk te hebben gedaan denk ik dat het verwarmingselement dat ik kan zien (en dat niet helemaal onder water zit) meer voor het drogen van de vaat dan het opwarmen van het water is. Er moet nog ergens een 'doorstroomelement' zitten. Volgens het servoce manual aan de linker zijkant, maar daar zit ie niet. Morgen maar eens rechts kijken.
Vandaag ook de drukschakelaar getest, die lijkt het goed te doen: als ik er in blaas hoor je een soort knakgeluid van een blikken dekseltje.
 

Robertoo

  • #3
Het bleef voor mij erg stil op dit forum, maar daarom niet getreurd, want het probleem is toch opgelost.
Ter lering voor anderen hier de oplossing.
Vandaag dmv een multimeter het verwarmingselement doorgemeten. Weerstand ca 0,3 ohm. Laag genoeg dus.
Eens goed gekeken waar het element zijn spanning vandaag krijgt en toen stuitte ik op een klein onderdeeltje, een beveiligingsschakelaartje (temperatuur?), zie foto. Op de achterkant zat er een klein rood stiftje op. Door dit in te drukken hoopte ik het te resetten.
Een testwasbeurt beginnen en ja hoor... het water werd weer warm! Hoera!

Bij mij zat de betreffende switch aan de linker zijkant, achter onder. In de buurt van de aansluitingen van het verwarmingselement.

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu