Miele vaatwasser G692 SCI plus - rood lichtje

Geert74

  • #1
Beste forum-leden van Klusidee,

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik geen specialist ter zake ben, maar dit soort zaken graag eerst zelf een kans geef.

Toestel : Miele vaatwasser G692 SCI plus

Probleem : uit het niets kregen wij opeens het rood lichtje toevoer/afvoer te zien. Dan maar het onderste paneel langs de onderkant van de vaatwasser verwijderd om te zien wat het probleem kon zijn. Niet meteen iets te zien en de onderplaat stond droog. Dan maar het forum afgeschuimd op zoek naar oplossingen.

Alles uitgeprobeerd en vervolgens het spoelprogramma geprobeerd en tot mijn eigen verbazing startte de vaatwas. Na afloop geprobeerd om een gewoon programma te draaien, maar helaas, opnieuw begon het lampje ''toevoer/afvoer'' te pinken. Op hetzelfde ogenblik hoorden we de aanvoerpomp draaien en roken we verbrande lucht. Dan maar meteen de vaatwasser uitgebouwd en beide zijpanelen + onderkant eraf.

Vastgesteld dat de microswitch ter hoogte van de vlotter (zie afbeelding : https://www.onderdelen.nl/vaatwasse...ele-microswitch-4658672-g660g675g780-32654262 volledig was doorgebrand. Meteen een nieuwe besteld en bij ontvangst geïnstalleerd. Vervolgens de vaatwasser opgestart. Er werd water aangezogen MAAR ter hoogte van het ventiel spoot er water uit waardoor de onderplaat vol liep. Meteen, tijdens het draaien zelf, zoveel mogelijk water opgekuist om te
vermijden dat de vlotter de machine zou laten afslaan en met succes.

De vaatwas heeft het volledige programma doorlopen MAAR je moet er dus wel bij blijven en zodra het ventiel water uitspuit meteen opdrogen... dat is uiteraard niet de luxe dat je verwacht van een vaatwasser en gelet op de kostprijs van zo''n ventiel (toch +/- 150eur) vroeg ik me af of er een alternatieve oplossing is (aangezien het ventiel me wel in orde lijkt maar ze spant onvoldoende af; de rubber in het ventiel heb ik opgekuist en die lijkt mij helemaal in orde).

Is er iemand die een gelijkaardig probleem heeft gehad en/of iemand die mij een tip kan geven hoe dit snel, eenvoudig en bijna kosteloos op te lossen ?? In bijlage alvast enkele foto''s. De onderdelen van het ventiel heb ik met lauw water grondig gekuist en niets ervan lijkt me dus stuk of versleten. Het is het onderdeel in de rode cirkel dat mijn inziens onvoldoende afsluit (misschien vermoeidheid plastiek door de jaren hen; toestel is - denk ik - al zo''n 16jaar oud).

Iemand enig idee ?

Alvast bedankt
Geert


 

Geert74

  • #2
Beste, het vervangen van het ventiel bleek de oplossing.
Sinds begin januari geïnstalleerd en sindsdien geen problemen meer :D
Groeten
Geert
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu