Miele vaatwasser (G 667) met vreemde kuren

Glavrijsen

  • #1
Hoi allen,

Mijn vaatwasser heeft een eigen willetje. De ene keer doet ie perfect zijn werk maar de keer daarna weigert hij. Er is dan onderin water aanwezig, en indien we de knop van temperatuur instelling op een bepaalde temp. instellen begint de vw al te pompen, terwijl de programma knop nog op "einde" staat. Iemand enig idee wat het probleem zou kunnen zijn?
 

Helper

  • #2
Glavrijsen,

Dit duidt erop dat onderin de vaatwasser water op de opvangbak ligt. De machine begint te pompen als de schakelaar van de vlotter hierop reageert.

Er moet dus ergens een kleine lekkage in de machine zitten. Je kunt proberen om deze te ontdekken door de voorplaat van de machine te verwijderen zodat je aan de onderkant in de machine kunt kijken als die aan het wassen is. Let wel op het is soms zeer lastig om deze lekkages te vinden.

PAS WEL OP VOOR STROOMVOERENDE ONDERDELEN. LAAT HET ANDERS OVER AAN EEN BEVOEGD IEMAND.
 

Glavrijsen

  • #3
Dank je voor de reactie, heb je enig idee of reparatie hiervan veel kosten met zich meebrengt?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Kostprijzen van reparaties worden op dit forum niet gegeven, we kunnen op afstand niet zien wat er precies vervangen moet worden.
 

Helper

  • #5
Eerst moet vastgesteld worden of er water onder in de opvangbak ligt, daarna waar dit vandaan komt. Het kan een eenvoudig slangetje zijn maar ook de waterkering van de circulatiepomp. Zelfs is het mogelijk dat je de sproeiarmen moet schoonmaken omdat deze verstopt kunnen zitten waardoor een van de sproeiarmen constant opdezelfde plek staat te sproeien. Bv op het afdichtrubber van de deur, hierdoor kan ook lekkage ontstaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu