Miele Novotronic W9135 kan water niet wegpompen

Paul Linkspoot

  • #1
Beste klussers,

Ik probeer al enkele dagen het probleem van mijn wasmachine te begrijpen.
Na 9 jaren trouwe dienst knippert er een rood lampje: waterafvoer is belemmerd.
Geen probleem dacht ik, pluizenfilter schoonmaken, afvoer controleren, hoogte afvoer controleren. Maar: geen resultaat. Het pluizenfilter is nu schoon incl. het filterhuis.

Indien ik de afvoerslang op de grond leg, komt er ook geen water. Mijn eigen rioolafvoer gecontroleert, maar er kan water weglopen. De afvoerslang is niet verstopt.

Dus... is de motor naar zijn grootje? Ik vraag me nu af hoe ik dit kan controleren en of dit eenvoudig te verhelpen is.
Hebben jullie een idee/tip?

Alvast bedankt.

Paul
 

Kamei

  • #2
Hallo,

Je kan het best de machine langs voor openen, de vijzen aan de zeepbak eruitdoen, de 3 vijzen achter de ronde deur. Dan kan je de hele voorkant van de machine openen.

Dan neem je een stekker met een stuk draad aan waar je aan 1 kant fichkes opzet, sluit deze rechtstreeks aan aan de pomp en dan weet je direct of de pomp in orde is of het aan iets anders kan liggen.

Veel succes
 

Co de Witgoedman

  • #3
Frontplaat openen zoals hierboven is beschreven, en even de witte buis met het dunne slangetje eraan controleren op vervuiling.

Controleer ook de pomp op lekkage en draaien, roestvorming bij de pomp en watersporen onder de pomp duiden op een defecte pomp.
 

Paul Linkspoot

  • #4
Hallo,

Nou, de eenvoudige handeling die beschreven werd om de deur te openen verlaagde mijn drempel tot klussen. Dat veel me reuze mee, sesam open u en voila de techniek is blootgelegd.

Onmiddellijk viel me een gebroken draad op (bruine draad) die naar het filterhuis liep. Dat zal het wel zijn. Morgen enkele stekkertjes halen en de draad aan elkaar maken.

Ik bedank jullie voor de aanwijzingen. Ik heb de slangen en de motor gechecked en het ziet er allemaal keurig uit, geen verstoppingen, geen roest.

Super forum met top bezoekers


Groeten

Paul
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu