Miele novotronic W311

Marcel_L

  • #1
Hoi
ik heb een probleem met de wasmachine, het lampje bij afvoerwater knipperde, daarop heeft mijn vrouw het pluizenfilter gereinigd, daarna opnieuw de was erin gedaan (eerste water bijgevuld) en aangezet. Daarna stopt de machine na het spoelen en knippert weer dat lampje van het afvoerwater.

De afvoerslang is in orde daar zat geen verstopping in, nu heb ik getracht de li-zijkant te openen zodat ik bij de pomp en slangen kan maar dat lukt me niet. aan de onderzijde zit ene plastic palletje wat daarmee te maken heeft maar ik begrijp de werking kennelijk niet.

kan deze machine ook aan de voorkant open? ik heb echt het idee dat ik aan de li-zijkant moet zijn.

graag jullie expertise.

Marcel L.
 

HarryO

  • #2
De voorkant van de machine kan volledig naar rechts weggedraaid worden.

Een boutje achter de zeepbak, de veer om het machet verwijderen dan de schroeven van het deurschakelaar.
Plint verwijderen (zit vast met 2 schroeven achter de witte kapjes)
 

Marcel_L

  • #3
Harry dank voor je reactie, moet het bedieningspaneel er ook af heb nu gedaan wat je schreef maar de boel komt nog niet los, grote bout midden onderin deur die laat ik zitten lijkt me. ik heb het idee dat er nog wat los moet achter bedieningspaneel maar hoe krijg ik die los.

aanvulling
ben eruit plexiglas bij bediening eraf daarachter twee schroeven die de boel vasthouden links en rechts op het paneel, nu kan zijkant er ook af.

thanks
 

Marcel_L

  • #4
Nou vanmiddag dus hele machine uitelkaar gefreubeld, pomp getest die doet het gewoon. wat slangen gereinigd maar nog geen stap verder. morgen maar een monteur bellen denk ik.



Harry bedankt tot zover.
 

Regenboog09

  • #5
Heb je het slangetje van de niveauregelaar (pressostat) ook doorgeblazen? Bij verstopping signaleert de machine niet dat de kuip leeg is.
 

Marcel_L

  • #6
Hoi

dank voor de reacties, monteur is geweest en het blijkt de printplaat te zijn van de bediening, duur grapje maar toch maar laten doen.

tevens gezien dat ik bedieningspaneel er niet af had hoeven te halen om de voorzijde te verwijderen. inderdaad de schroefjes van de deurschakelaar en de grote bout midden onderin losmaken en de twee buitenste schroefjes aan de onderzijde voorkant. daarna kan je de voorkant een beetje omhoog halen en losmaken.

hij heeft nog even naar onze droger geluisterd maar dat was echte slijtage mag ook wel na 20 jaar maar hij doet het nog steeds ;-)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu