Miele Novotronic Frontstar lekt wat water

Misiu

  • #1
Hallo,

We hebben een Miele Novotronic Frontstar uit 1995.

Sinds 23/8 lekt deze machine wat water (ik denk 1 maatbeker); naspelen met een lege trommel geeft geen lekkage; van boven af in de amchione gekeken maar niets ziet er vochtig uit of zo.

Enig idee wat het probleem, de oorzaak kan zijn? Alvast dank!!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2

Misiu

  • #3
Met 'amchione' wordt bedoeld machine (typfout dus).
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Kan zoveel zijn, b.v. een lekkende manchet of een lekkende slang.
Controleer eerst de manchet, dat is het makkelijkste.
 

Misiu

  • #5
Ik zag geen water of druppels aan de vorkant van de machine dus bij de manchet, maar controleer dat nu bij een extra test met belading; slangen is wat moeilijker te bezien; op het eerste gezicht kijkend van bovenaf zie ik geen vochtplekken.
 

Rusako

  • #6
Jan bedoeld in de binnenkant van de machine kijken in de vouw van het manchet!! Je zal toch aan de onder zijde moeten kijken :shock: waar het lekt want aan de boven zijde zie je weinnig.suc6 :wink:
 

Misiu

  • #7
Op het eerste gevoel geen vocht aan de binnenkant/onderkant van de deur. Kan onmogelijk van onder naar binnen kijken, wel wat schuin op een balk zetten en dan aftasten; is er een tip hoe anders te bekijken?

Wel gezien dat het (pluizenfilter) water afgeeft tijdens de was; na de spoelstop maar voor het centrifugeren is er water vrijgekomen, genoed om een dweil geheel mee nat te krijgen. In het filter ontdekte ik naast wat vuil een verroeste haarspeld aan. Met name de middelste kunsstof (?) ring is verkleurd en vies. De onderste ring (die je eraf kan klikken) ziet er wat verkleurd uit en heeft deels een verruwd oppervlak door de haarspeld,m echter geen schade noch inkepingen of zo. Is vrijwel niet schoon te maken en krabben op een KS rubber lijkt me niet de methode.

Als ik het filer aan de onderkant vasthoudt kan ik met de draaiknop gewoon doordraaien; is dat wel oke? Bij het terugplaatsen van het filer kan ik deze wel gehel aandraaien.

Wat is nu hier (of toch iets anders?) de oorzaak van deze (kleine maar vervelende) lekkage? Hoe schoon te maken of is dit ergens te koop om te vervangen?

Alvast dank voor de hulp.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Schuif een krant onder de machine voor u gaat wassen, u kunt dan zien aan welke kant de lekkage zit, als u dat weet lees ik dat hier wel.
 

Misiu

  • #9
Met de tip gezien dat het lek voor links zat; vervolgens ontdekt dat de inlaat van de wasverzachter sterk vervuild was, waardoor er water en wasverzachter overliep; de kleur van het lekkende water gaf de tip. Alles grondig schoongemaakt en al 3 wassen gedraaid. Zo te zien opgelost. Dank voor alle tips!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu