Miele Frontstar Novotronic W800 centrifugeert niet meer

Jeeper01

  • #1
Beste mensen,

De wasmachine centrifugeert niet meer naar behoren. Een paar weken geleden heb ik de koolborstels vervangen en alles werkte weer perfect. Tot gisteren: toen weigerde de wasmachine na het wasprogramma (waarbij de machine wel de trommel draaide en korte centrifuge-acties deed) het centrifuge-deel te doen. De pomp bleef draaien (met gerammel, dat wel) en het onderste ledje, zonder aanduiding op het frontpaneel, knipperde. De snaar is goed en voldoende gespannen, de motor werkt, de pomp produceert een ferme straal water maar geeft geluid en het wasprogramma loopt goed door tot het centrifuge-deel. Wat kan er aan de hand zijn?

Alvast dank,

Cor
 

Tommy-ON3TD

  • #2
Motor vermoedelijk stuk.
Een vakman heeft hiervoor een testkabel.

Grts
Tommy
 

Jeeper01

  • #3
Hallo Tommy,

Dank voor je antwoord. De motor functioneert nog normaal volgens mij, er moet iets anders aan de hand zijn. Met nieuwe koolborstels deed de machine het weer uitstekend. Alles werkt, behalve het centrifugeren. Zou de pomp versleten kunnen zijn waardoor de machine niet doorschakelt naar centrifugeren?

Vrgr,

Cor
 

Jeeper01

  • #4
Hallo,

Nu heb ik bijna 2 uur zitten kijken hoe de machine zich gedraagt zonder was, nou ja, een paar vergeten sokken... De machine maakt herrie bij het leegpompen. Ik heb elke keer een beetje geholpen door de laatste halve liter uit het pomphuis weg te laten lopen. De machine komt dan wel in het centrifuge-deel van 1100 toeren. Op het frontpaneel is een aantal oranje LEDs die de voortgang aangeven. Tijdens het onderdeel pompen/centrifugeren gaat een LED zonder aanduiding onder de LED met aanduiding Einde branden. De machine centrifugeert wel gewoon op 1100 toeren en blijft pompen. Dan stopt het centrifugeren en er gaat een andere LED branden, eveneens zonder aanduiding en direct onder de vorige. De machine bleef doordraaien alsof er gewassen moest worden: langzaam en de draairichting van de trommel omkerend. Er is geen probleem met het waterniveau, die LED gaat niet branden. Dus kan ik denk ik gevoeglijk de conclusie trekken dat de motor goed is en het probleem zit in de pomp, de pressostaat (verstopte slangen?) of de electronica. Nu draait er een was die ik ook weer van dichtbij ga bekijken. Heeft er iemand hiermee een idee wat ik zou kunnen doen om het probleem (dat is er dus nog steeds) te kunnen verhelpen?
Alvast dank,

Vrgr,
Cor
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu