Miele G570SC vaatwasser neemt geen water meer

TomThomson

  • #1
Hallo allemaal, ik heb hulp nodig.
Mijn Miele G570SC vaatwasser neemt geen water meer. Maar eerst een stap terug, het probleem begon toen hij het water na een wasbeurt niet meer afpompte. Dus heb ik het water eruit gehaald met een slangetje (en een mond vol met afwaswater... lekker :-). Vervolgens onder in de machine de terugslagklep losgemaakt, schoongemaakt en de waterpomp schoongemaakt. In die laatste bleek inderdaad een stukje plastic tape te zitten. Alles weer in elkaar gebouwd en sindsdien pompt hij weer prima af. Probleem opgelost dus? Nou, nee dus, want sindsdien neemt hij dus geen water meer. Terwijl hij voordat de pomp het niet meer deed dus gewoon water nam.
Er komt water uit de kraan, dus daar zit het probleem niet. Misschien is de elektrische waterstop van de Miele dichtgeslagen, maar waarom waarom gaat hij nu niet weer open (kan ik die stop resetten? Als ik hem openschroef zit er niet veel in waar ik wat mee kan aanvangen).
Kortom: heeft iemand een idee wat hier aan de hand is?

Het lijkt ook niet echt mogelijk om de machine open te schroeven om zo bij de inwendige aansluiting van de waterslang te kijken... of zo...

Alvast bedankt!!! :roll:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hebt u de bodemplaat gecontroleerd op water ?
Wanneer er water in staat wordt de beveiliging geactiveerd en wordt er geen water ingelaten.
 

TomThomson

  • #3
Bedankt voor uw reaktie!
Met de bodemplaat bedoelt u neem ik aan de plaat onder de machine. Ik kan daar maar via een klein spleetje inkijken. In dat spleetje stond inderdaad een beetje water, maar dat is buiten de machine (dus waar de bodemplaat om de machine buigt), dus ook buiten de afdichting tussen bodemplaat en machine.
Hoe kan ik echt "in" de machine kijken om te zien of daar ook water staat? Zoals gezegd zie ik niet echt een mogelijkheid om de machine open te schroeven.
Nogmaals bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Hopelijk komt er nog een witgoedspecialist op het forum die kan vertellen hoe de machine open moet, ik weet dat zo ook niet.
 

TomThomson

  • #5
Toch bedankt, het was in ieder geval een zinvolle aanwijzing. Toen de machine het water niet wegpompte is het natuurlijk niet denkbeeldig dat er ergens water naar de bodemplaat is gelopen. Misschien moet ik gewoon de machine eens scheefhouden om eventueel water te laten weglopen...
Groeten.
 

TomThomson

  • #6
Jan, nogmaals bedankt voor je tip. Het was inderdaad water dat in de bodemplaat stond. Ik heb het eruit laten lopen (machine schuin gehouden). Best veel water nog. Maar toen deed hij het weer!!! Geweldig.
Dankjewel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu