Miele W800 frontstar 00/33101494 2850watt

Robvossen

  • #1
Hoi,

we hebben een Miele frontstar w800 (redelijk oud maar overgenomen van Oma en heeft dus eigenlijk nog niet heel veel was gedraaid ook al is hij in jaren erg oud). Nu maakt hij op een korte programma tijdens spoelen/spoelstop een bonkend geluid. Hij staat waterpas op een tegelvloer maar hij is ook verschoven.

Nu denk ik zelf dat het komt door de schokbrekers als ik eea op internet heb gelezen, echter ik vraag me af of dit logisch is in deze stap van het programma.

Daar de machine toch in jaren al redelijk oud is vraag ik me ook af of het slim is om deze reparatie nog te gaan doen. je zult altijd meemaken dat dit straks is gerepareerd en dat er dan weer iets anders is. Voor het gemak heb ik een foto toegevoegd van de rechter schokbreker. Er komt zoals op de fotot te zien is wat vloeistof uit dus ik denk dat hij kapot is en hij is ook met weinig kracht te bewegen.

Mijn eigenlijke vraag is of het dit volgens jullie het probleem is, en of iemand me kan vertellen hoe ik voor dit type de montage moet aanpakken? vanuit de voorkant, achterkant of zijkant.

Ik hoor het graag, alvast dank voor jullie hulp :-)

gr,
 

DrukVaatje60

  • #2
Beste,

ik leg 2 houten balkjes op de vloer en kantel de machine, zodat de machine op zijn zijkant op de balkjes ligt.
er zit geen bodemplaat onder, dus kn je makkelijk bij.
Ringsleutel 13 is genoeg.
let op: ik haal eerst de zeepbak eruit( zit vaak nog rest wasverzachter in ) en laat het water uit de filter lopen.

succes,
groeten drukvaatje
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
De machine gewoon rechtop laten staan, op de rug leggen kan schade toebrengen aan de machine, met een doppenset met verlengstuk is de schokbreker goed los te halen.
Vervang beide schokbrekers, als er 1 kapot is kan de andere ook slecht zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu