Miele Droger T 390 Super Electronic deur springt open

A

Anonymous

Gast
  • #1
Miele Droger T 390 Super Electronic

Mijn Miele Droger doet het soms wel en soms niet. Soms als je een programma inschakelt springt direct de deur open, ik denk omdat de interne PC "weet" dat er iets fout zit...

Heb alles schoongemaakt, ook het hele gangenstelsel onder in de machine en de schakelaar en "PC" trafo doorgemeten.

Warmt wel op, maar draait niet rond. - de twee relais die de motor aansturen in kleine printplaat EL-311 onder in de deur schakelen niet., motor krijgt geen stroom.)

Naar mijn idee kan het de "hoofd PC" boven in de deur zijn die de kleine printplaat aanstuurt of de net genoemde kleine printplaat zelf..... groene lampje op kleine printplaat brandt wel. (Is machine zonder klok met volledig "digitale" bediening)

Wie weet raad ?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Bekend probleem:

Relais op el311 contacten verbrand met beetje handigheid standaard relais inzetten verkrijgbaar bij elke electronicaboer.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Alvast bedankt voor de reacties, ben toch nog steeds benieuwd wat de "witgoedmonteur" hier van maakt.

Deurcontact ook gecheckt maar werkt goed, anders krijgt de EL 311 ook geen stroom en brandt het groene ledje niet. Ik wil niet eigenwijs doen maar als beide relais überhaupt niet schakelen, dus geen poging doen om contact te maken, krijgen ze denk ik zelf al geen stroom-impuls, wat de redenering van de slechte verbrande relais-contacten die de motor op hun beurt aansturen denk ik weerlegt....maar ik ben geen monteur...

Ik denk nog steeds dat de hoofd "PC" de El-311 geen impuls geeft of dat de chip op de EL-311 met deze impuls niet doet en dus geen stroom geeft aan de relais. Heb de relais open gehad...zien er goed uit....vooral relais 1 ziet er uit als nieuw...door handmatig deze relais te schakelen zie ik de contacten netjes tegen elkaar gaan.

Kan ik op de lintkabel die van de hoofd PC naar de EL 311 loopt een multimeter zetten om te zien of er wel een "stroom" wordt doorgegeven van de hoofd "PC" naar de EL 311, en zo ja hoeveel Volt zal ik dan moeten krijgen....
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Ok dus relais print is zichtbaar in orde. Kijk dan es naar de thermostaat op element zelf. Als deur openspringt is dat een teken, dat apparaat sluiting/te heet wordt. Kijk eens of de ventilator schoepen zelf niet vervuild zijn.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Na het nazien van het schema en de boeken, de machine komt uit 86-93 ben ik tot de conclusie gekomen dat de EDPW312( is de opvolger van de 311) defect is.

Hier zijn helaas geen layouts noch meetpunten van bekend, de prijs is erg hoog, 408,61 euro. Het verhaal van je klopt, de machine stuurt wel de verwarming aan, maar omdat de motor niet draait en er dus ook geen ventilatie plaatsvindt komt de beveiliging op het element in werking en zorgt ervoor dat de deur open gedaan wordt om brand te voorkomen,

Mijn conclusie is dus EDPW defect, komt te duur om te repareren.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Diederik, het enige wat nog niet gecontroleerd is, is zo te lezen de lintkabel die beide electronics verbindt, de aansturingsspanning staat vaak op het relais en zal een waarde moeten hebben die ook op de trafo staat, dat is het enige waar ik nu nog opkom.

Succes
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Heb net een nieuwe EL 311 van Miele binnengekregen, ga hem het weekend monteren en dan zien we wel of we gelijk hebben.
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
WGM is "the man"! Een nieuwe EL 311 van € 110,00 geplaatst en de boel draait weer! De machine verder geheel schoongemaakt, de trommel eruit gehad en het warmte-element open gehad en helemaal schoongemaakt. (rook naar brandlucht de laatste tijd, zal veel stof in)

Dus , hij moet er weer een paar jaar tegen kunnen denk ik.

:lol:
 
A

Anonymous

Gast
  • #9
Bedankt voor je positieve reactie, meestal hoor je niet hoe het afloopt, maar nu dus wel, bedankt voor je reactie .
 
A

Anonymous

Gast
  • #10
Jij / U steekt veel tijd er in om anderen op weg te helpen met alle "problemen" dus het minste wat men kan doen is even laten weten hoe het verhaal afloopt,

Groeten,
Diederik
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu