Tips voor schoonmaken condensor/warmtewisselaar (Miele) droger

louistje

  • #1
Goedendag,

Al een jaar of 20 ben ik in het bezit van een Miele condensdroger T4223C die het altijd goed heeft gedaan. Het enige probleem waar hij nu last van heeft is dat het fijne rooster van de warmtewisselaar vol zit met stof en pluis dat er nauwelijks uit te krijgen is. Hierdoor duurt drogen steeds erg lang, hangen er druppels aan de deur en begeeft de thermostaat het op een erg warme dag. Ik heb hem redelijk geregeld schoongemaakt, maar door de jaren heen is het zo opgehoopt dat het er niet meer uit te krijgen is door hem met (heet) water af te spoelen of met luchtdruk.

Zijn er mensen die tips of trucjes hebben om hem echt grondig te reinigen? Een nieuw exemplaar kost namelijk 250 euro wat ik het niet waard vind.

Ik dacht zelf aan een chemische reactie misschien. Bijvoorbeeld zoiets als natriumhydroxide(gootsteenontstopper) met water. Dit lost alleen ook aluminium op waarvan het rooster is gemaakt....

Groet,
Louis
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een paperclip aan een kant recht maken met een klein haakje aan het uiteinde en een paar uur priegelwerk.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #3
In een bak met heet water leggen nacht laten liggen dan met een straal met flinke power goed uitspoelen dan met compressor nog eens goed uitspuiten evt herhalen. De kunst is niet opgeven en blijven priegelen. Idd priegelen met lange dunne voorwerpen weer spoelen weer blazen weer priegelen.

Ik zou ook eens je deurfilters heel goed schrobben met warm water. Die fijnmazige gaatjes gaan dichtzitten met zeepresten.
 

louistje

  • #4
Dank voor de reacties en tips!

Ik ga nog even een keertje er goed voor zitten en kijken hoe ver ik kom.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu