Methode uitvlakken

Forine

  • #1
Onze betonnen vloer blijkt wat komvormig te zijn, met een geul van ongeveer 1,5cm diep t.o.v. de randen van de kamer. Daarnaast zitten er wat golven in waar laminaat waarschijnlijk niet goed op zal gaan.
Nu zegt een egaliseerbedrijf dat op te kunnen lossen met egaline, en dat ze wat zullen meten maar het gieten/leggen vooral op het oog zullen doen. Dat klinkt mij wat.. ambitieus. Via via hebben we namelijk ook gehoord van het gebruik van latten met spijkers om gewenste diepte te markeren, of lasers.

Is het gebruikelijk in de branche om golvingen op een gehele kamer op het oog weg te werken?
 
Laatst bewerkt:

Sander 1972

  • #2
Die bedrijven doen de hele dag niks anders, zal in de meeste gevallen wel goed gaan
 

HAJ

  • #3
Egaline zorgt inderdaad voor een egaliserend effect (what's in a name). Uit persoonlijke ervaring weet ik dat het haast onmogelijk is om door gebruik van egaline een vloer precies waterpas te maken. Simpelweg omdat egaline zelf een beperkte egaliserende werking heeft (het vloeit makkelijk, maar kan onmogelijk elk licht hoogteverschil verwerken).

Dat men aangeeft dat men vooral op het zicht werkt, kan ik mijzelf voorstellen. Zeker als het een klein hoogteverschil betreft.

Mijn ervaring met egaline is dat dit zelf, met beleid en met ten minste 2 personen tegelijk, ook goed zelf kan worden aangebracht. Het heeft er hier in ieder geval voor gezorgd dat in verschillende kamers een stuk makkelijker laminaat kon worden gelegd. Desalniettemin zal een waterpas nog steeds aantonen dat op sommige stukken de vloer niet waterpas is (niet voelbaar en alleen echt aan te tonen met waterpas).
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Een perfect vlakke vloer kom je maar zelden tegen. Er worden altijd toleranties gehanteerd, simpelweg omdat het anders te duur wordt voor de afnemer.

Verder wordt er bij het egaliseren nog wel eens te weinig egaline gebruikt. Egaline is relatief prijzig, dus als je daar op kunt bezuinigen is dat de eerste winst.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu