Metalen sleutel voor vorstvrije buitenkraan

Smultie

 • #1
Sinds vorige zomer heb ik een vorstvrije buitenkraan; gekocht bij de Gamma, maar heb eigenlijk geen idee welk merk het is (maar volgens mij is het deze:

Hij is voorzien van een plastieken sleutel.).


Aangezien ik vorig jaar al een keer de sleutel bijna dol heb gedraaid (je moet een vorstvrije kraan redelijk hard dichtdraaien om druppelen te voorkomen), wil ik graag een metalen variant van deze sleutel kopen. Helaas is dat toch moeilijker dan gedacht; de Gamma heeft alleen de reeds gelinkte plastieken sleutel. Metalen sleutels voor buitenkranen die ze wél hebben zijn allemaal van een ander formaat.

Wie o wie kan me een linkje geven naar een metalen variant?
Ik heb het volgende allemaal al wel gevonden, maar heb geen idee of het past en de winkels die het aanbieden vragen dusdanig hoge prijzen voor verzenden dat even uitproberen een dure aangelenheid wordt:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Dat zijn wel heel veel linken naar commerciele sites.

  Maar er zijn ook nog andere DHZ winkels als alleen die ene waar je geweest bent.
  Anders even naar een professionele bouwmaterialen handel, en het oude sleuteltje meenemen.
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  En je hoeft zo'n kraan niet heel erg hard dicht te draaien, ze druppelen even na vanwege de lengte van het deel waar nog water in staat na de kraan.

  Dus gewoon dicht draaien en even wachten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu