Metalen hoekprofiel rond kanaalplaat inzagen

kleefdoek

  • #1
Ik heb een vraag met betrekking tot een metalen hoekprofiel welke aan het einde van een kanaalplaat is bevestigd.
De betreffende kanaalplaat is korter dan de kanaalplaten aan respectievelijk linker en rechterzijde en het hoekprofiel is kennelijk aangebracht om een trapgat te vormen.
Ik vraag mij af of het mogelijk is om in het midden van het hoekprofiel een gedeelte aan de onderzijde weg te zagen over een breedte van 80 centimeter, zodat ik wat meer vrije ruimte boven de trap krijg.
Voor de duidelijkheid, niet goed te zien op de foto, het hoekprofiel loopt in de vorm van een U (zie bijgevoegde tekening)
Ik ben benieuwd of hier mogelijkheden liggen

b.v.d.

A3E7D903-1228-413F-A8F5-01108288C791.jpeg F44FC7B1-2F9F-4004-983B-E1DB0F723F34.jpeg
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dan krijg je inderdaad een paar meter meer hoofdruimte en een mooie vide, want dat is een raveelijzer. Als je die wegzaagt, komt die kanaalplaat naar beneden.

Maareh, is die paar centimeter zo belangrijk?
 
  • Like
Waarderingen: Walker

kleefdoek

  • #3
Alleen al het feit dat ik nu weet dat het een raveelijzer is is erg waardevol. Bedankt voor je reactie. Ik had twee opties, ofwel het raveelijzer aanpakken ofwel het muurtje waar de trap tegen komt een aantal centimeters naar achteren plaatsen, dan valt een andere (lager gelegen) trede onder het raveelijzer en heb ik ook ruim genoeg. Die paar centimeter zijn inderdaad belangrijk, het Bouwbesluit geeft een minimale vrije ruimte boven een trap aan en onder dat ijzer kwam ik er net niet aan (centimeterwerk, maar goed)
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Sowieso is het niet handig om een trap te laten beginnen buiten de opening van de verdiepingsvloer. Ik zou het muurtje dus nog verder opschuiven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu