Met welk materiaal leidingingen isoleren

Hudaver

 • #1
Beste klussers,

Van het weekend moest ik in de kruipruimte zijn voor het trekken van een loze leiding voor UTP. Ik merkte daar op dat de aan- en afvoer leidingen van de vloerverwarming los op de grond liggen; zonder enige isolatie.

Ik heb een nieuwbouw-woning en heb daarbij de vloerverwarming naderhand laten plaatsen door een erkend bedrijf. De buizen zijn de bekende flexbuizen. Dit kan verklaren waarom de temperatuur van het water in de aanvoerleiding niet boven de 45C uitkomt. Retour zit meestal zo rond de 40C.

Mijn concrete vragen zijn
1) Of het verstandig is deze buizen te voorzien van isolatie. Naar mijn mening wel maar er zou een verassend inzicht kunnen komen.

2) Met welk materiaal ik deze buizen het beste kan voorzien van isolatie. Want het moet wel materiaal zijn wat geen vocht opneemt en niet nat wordt. Zijn de standaard buis-isolatie materialen ook bestand tegen een eventueel hoge waterstand in de kruipruimte?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Buisisolatie?


  Dit kan tegen vocht.
   

  Hudaver

  • #3
  Beste IJkenhout, gaat dit ook werken als na een hevige regenbui er een laag water in de kruipruimte staat?

  Als dit een sponsachtig materiaal is dan zal na de eerste de beste regenbui zijn functie verliezen en ben je, je isolatie kwijt.

  MVG.
   

  StefanD

  • #4
  Ik denk dat je het beste de buizen aan de vloer vast kunt maken. Verwarmingsbuizen die in water liggen verliezen naar mijn idee wel heel veel warmte. Beetje alsof je een grote waterkoker in je kruipruimte hebt...
  Het genoemde materiaal neemt overigens niet of nauwelijks water op.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu