Met een roller te werk gaan

Zargo

  • #1
Op de hoofdpagina kunnen we de volgende info lezen:
Breng de verf in verticale banen aan op de muur. Daarna volgen horizontale banen. Eindig met elkaar overlappende verticale banen, waarbij u van beneden naar boven rolt. Beweeg de roller bij het verven niet te wild, anders gaat het spatten.
Hoe kun je horizontale banen met een roller schilderen?
Kan iemand dit uitleggen hoe te werk gaan?
 

EdP

  • #2
OK, pak de roller beet aan het handvat. Doop het rollende gedeelte in de verf en strijk het een beetje uit in het verfbakje op het gedeelte met de ribbels.

Let op, nu komt het: nadat je in verticale richting de verf hebt opgebracht (dus van boven naar beneden, deze kende je al toch?) kun je de roller van richting veranderen :idea: zodat je van links naar rechts rolt.
 

Espaan

  • #3
:mrgreen:

ff serieus, hoog op de muur is het natuurlijk wel wat lastiger.
Het gaat er voornamelijk om dat je niet alles verticaal doet, maar probeert ook in een andere richting te rollen voor een goede bedekking en egaliteit.
 

Elga

  • #4
Nog niet zo lang geleden heb ik een complete woning alle wanden gerold met diverse soorten verf en zowel lichte als donkere kleuren gebruikt. Alles is alleen verticaal gerold en je ziet op geen enkele wand strepen.

Als je maar goed zorgt voor overlapping en gelijkmatig de verf verdeelt (dus niet dik beginnen, drie banen 'leegrollen' en vanaf daar weer inzetten met een volle roller). Het is echt niet nodig om ook horizontaal nog te rollen. Ik moet zeggen dat latexverf wel het strakste resultaat geeft, weinig streeprisico en is door de fijne massa makkelijk aan te brengen!

Succes en ik hoop niet dat je hebt zitten zweten met al die banen volgens je eerste tip!!!
 

Zargo

  • #5
Allen bedankt voor de tips
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu