Mengkraan geen constante temperatuur

Goofy

  • #1
Hallo allemaal

Ik heb in mijn badkamer een bad met een mengkraan (twee knoppen) waaraan ook een douche gekoppeld is. Ik kan nu geen constante water temperatuur meer krijgen als ik douche. Even is de temperatuur goed maar daarna wordt deze eerst koud en vervolgens weer warm. De temperatuur blijft schommelen. Als ik weer rommel met de kranen is de temperatuur weer even goed maar dan wordt het toch weer koud.

Dit had hij nooit eerder gedaan. Nu zag de douch er verkalkt uit en heb ik deze vervangen samen met de slang. Het gaat niet om een spaardouche kop en ook in de slang zit volgens mij geen spaarstuk. Alle andere kranen in mijn badkamer doen gewoon nog hun werk.

Wat zou dit kunnen veroorzaken? Is misschien het hele binnen werk verkalkt en moet ik een hele nieuwe kraan?

Graag advies want elke ochtend half blauw uit de douche komen (maar wel erg wakker) is toch niet mijn ideale begin van de dag.

Goofy
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het gaat niet om een thermostaat kraan begrijp ik.


In uw douche handvat zit waarschijnlijk nog een besparing.
 

Pepjo

  • #3
Geef eens een merk en type door, aub.

Mocht het een Grohe zijn, dan kunt u op hun website een schoonmaakactie van de kraan bekijken. Als u die uitvoert is het leed waarschijnlijk geleden.
 

Handypete

  • #4
.....Ik kan nu geen constante water temperatuur meer krijgen als ik douche. Even is de temperatuur goed maar daarna wordt deze eerst koud en vervolgens weer warm. De temperatuur blijft schommelen.....

...Nu zag de douch er verkalkt uit en heb ik deze vervangen samen met de slang. Het gaat niet om een spaardouche kop en ook in de slang zit volgens mij geen spaarstuk...
U schrijft niet of er verschil was voor en na het vervangen van de slang en de douche ?

Wanneer u de slang en de douche niet aansluit, hoe gedraagt de temperatuur bij de uitstroomopening van de kraan zich dan ?
 

Martijn B

  • #5
Het lijkt er op dat de tapdrempel (minimale warmwaterafgifte van de ketel) niet wordt gehaald.
Wij hadden na het installeren van een andere douchekop een soortgelijk probleem. waterbesparende kop er weer af en normale kop er op en alles was weer ok..

Ben ook net als Handypete erg nieuwsgierig na welke verandering het is begonnen...
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #6
Het is al 6 dagen geleden,de Ts zal het wel opgelost hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu