Mengen van verf

Jan spaans

  • #1
Beste Kees,

Ik zocht op internet een site vanwege mijn vraag en kwam vanzelf bij jou terecht.
Het gaat n.l. hierom. ik heb verf: Redox Pur AK 1385, TNI/RAL 6010. Deze verf zou ik een ander kleurtje willen geven. De kleur is nu groen en ik zou de kleur zo donker mogelijk willen maken, als het kan zwart. Is dit bij deze verf mogelijk of kan dat sowieso niet?

Alvast dank voor je medewerking.

gr.
Jan Spaans
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Om van RAL 6010 ( groen ) naar bijna zwart te komen zou u teveel mengpasta bij moeten voegen. Hierdoor gaan de specifieke eigenschappen van de verf verloren.

Als u bijna zwart wilt ( ON.00.21 of SN.02.17) gaat men in de kleurmakerij uit van een andere Base als mengverf. Deze is veel donkerder dan de Base 1 die gebruikt wordt voor het op kleur maken van lichte kleuren.

Het op kleur mengen van speciaalverven is strikt gebonden aan een max. percentage mengpasta. Dit, wederom, om de specifieke eigenschappen van de verf te behouden.
 

Jan spaans

  • #3
Beste Kees,

Dank voor je snelle reactie. Nu heb ik de volgende vraag aan je. De verf wil ik op vurenhouten geschaafde planken gebruiken met de afmeting l/br/d: 2.40m/15cm/4 cm.
Kan ik die verf als die verdund is direct aanbrengen op de planken of moet er eerst een grondlaag aangebracht worden? Als dat zo is welke verdunner moet ik dan gebruiken?

En dan nog even de kleur. Kan ik die wel donkergroen krijgen denk je? weet je, het is niet zo heel erg als wat van die specifieke eigenschappen van de verf verminderen. Het gaat n.l. om een vlonder van een serre, die grotendeels overdekt is, wel een gedeelte buiten als terras.

Wederom alvast dank!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Voor het schilderen van vurenhout zou ik een gewoon laksysteem op basis van alkydhars gebruiken en geen 2 componenten epoxy polyuretan: dit is namelijk alleen met zichzelf overschilderbaar. U kunt dus naderhand geen andere systemen meer aanbrengen, wat bij alkydsystemen wel het geval is.

U moet beginnen op een onbewerkte ondergrond met een epoxy primer. Deze zijn vrij duur in vergelijking met de traditionele systemen.

Verwerking van deze producten kan wel met de kwast, maar de meeste applicatie gaat met air-less spuiten. Dit is ivm de reactietijd de aangewezen methode.

De kleur kunt u bij elke dealer van uw product laten mengen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu