Dekkende beits met lak mengen

Cor57

 • #1
Ik ben in het bezit van 2 potten verf. De één is een dekkende (pantser)beits en de andere is een hoogglanslak met gesilliconiseerde alkyharsen. Beide verven hebben dezelfde kleur, kleurnummers en naam (nl. nachtblauw). De sticker op de hoogglanslak "verraad" dat ze beide uit dezelfde fabriek komen (de merknaam van de pantserbeits staat nl op de sticker van de hoogglanslak). Van beide potten heb ik net niet genoeg om mijn voordeur aan de buitenzijde te verven (binnenzijde krijgt een andere kleur. De voordeur is geplaatst op het noorden en heeft geen last van de zon, regen en wind (ligt nl. in een soort portiek). Vraag: kan ik beide verven met elklaar vermengen en mijn voordeur ermee verven??. Info van de leverancier was negatief. Zij kon mij niet een dduidelijke reden geven. Graag een reactie.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  U kunt ze wel mengen en er uw voordeur mee schilderen maar dan heeft u het gehad. Duurzaamheid 0. Ik kan u wel gaan vermoeien met ellenlange reactievergelijkingen maar het komt er in het kort op neer dat gesiliconiseerde lak niet matched met dekkende beits.

  Neem het volgende ter overdenking: beits trekt in het oppervlak, lak ligt erboven op. Zou dat samen willen denkt u?

  Neem de aanbevelingen van de leverancier ter harte. Het gaat daar echt niet om die halve liter verf die u nodig hebt om de voordeur te schilderen.
   

  Cor57

  • #3
  Hallo Kees de schilder,

  jouw mening komt bij mij als objectief over. De motivering is kort, maar duidelijk. Die van de leverancier vond ik maar een beetje vaag en niet goed onderbouwd. Bedankt iedergeval!!. Hier kan ik wat mee (nieuwe pot lak erbij kopen :lol: )
  vrgr
  Cor
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu