Glitsa traplak mengen met kleur?

Balkman

  • #1
Ik moet een nieuwe trap verven èn lakken. De gewenste eindkleur is wit (ral 9016). Eerst gronden natuurlijk en daarna 2x verven en vervolgens 2x traplak erover lijkt de klassieke maar tijdrovendste optie.

De traplak is kleurloos en vooraf mengen met verf (9016) leek me een goeie manier om tijd te winnen (ivm. aanstaande verhuizing) want dan volstaan 2 lagen van het mengsel.
Iemand die weet of dat ook echt zo kan?

Alvast dank voor jullie reacties.

Badder
ps. ik heb forum doorzocht maar vond geen antwoorden
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Nee, dat gaat niet werken.

Beter kun je direct een krasvaste verf op polyurethaanbasis nemen. Dan hoef je niet af te lakken.
 

Balkman

  • #3
En is zo'n krasvaste verf in kleur 9016 (witvariant) krijgen?
 

Balkman

  • #4
Ik kreeg nog een oplossing:

grondverf op kleur 9016 laten mengen, 2x gronden en aflakken met de traplak.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Die antwoorden gaat u ook niet vinden met het door u beoogde mengsel. U gaat voorbij aan het materiaal wat u moet schilderen: hardhout of naaldhout?

Voor hardhout moet u isolerende hechtprimer gebruiken - op waterbasis- ivm doorslaan, en zeker op een lichte afwerkkleur. U kunt deze in elke gewenste kleur kunt laten maken, maar wit is gewoon goedkoper en bovendien ziet u dan goed waar u met de aflak ral 9016 blijft bij het afschilderen. U kunt ook een All-Grund primer gebruiken.

Bedenk dat 1 komponent verf er niet voor is gemaakt om eroverheen te lopen, lees :zwaar belasten. Dan zult u een 2K- verfsysteem moeten gebruiken.

Alleen met een PU-grondverf en gronden en aflakken is geen goed verfssysteem als het zwaar wordt belast. Grondverf is poreuzer dan aflak.
U dient naast een hechtprimer af te werken met een PU-watergedragen of alkydharshoudende lak. De laatste kunt u ook over en watergedragen All-Grund primer toepassen.

In de praktijk gebruiken wij uitsluitend watergedragen PU-verf voor het schilderen van binnentrappen. Mits goed uitgevoerd doet dit qua duurzaamheid niet onder voor alkydharsverf. Bovendien heeft u het voordeel dat watergedragen verf niet of zeer gering vergeeld, snel droogt en niet stinkt.
 

Balkman

  • #6
Akkoord!
Dank voor uw reactie.
De Glitsa traplak is volgens mij inderdaad een PU-watergedragen lak.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu