Membraam vervangen in plieger inbouwreservoir vlotter

Rudi2206

 • #1
Hoi,
Ik probeer het membraam te vervangen in de vlotter maar ik kom niet bij het membraam omdat de wartelmoer niet los komt. Ik heb het ook al met de waterpomp tang geprobeerd maar ik ben bang dat ik alles stuk maak als ik teveel forceer. Is er misschien iets van een vergrendeling die ik over het hoofd zie. Ik kan nergens op internet iets vinden over dit type vlotter. Zie foto. Het gaat dus om die grote witte wartelmoer waarachter het kraanstuk zit met het membraam. Hopelijk weet iemand dit want ik heb geen zin om een hele nieuwe vlotter te kopen als alleen het membraam gescheurd is.

Alvast bedankt
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Even onder de warme kraan houden en met een doek om de wartel proberen die los te draaien, vooral niet te hard knijpen want dan komt de wartel onder druk en gaat niet los.
  Met een dekselopener gaat het ook.
  Vanuit het messing pijpje gezien naar links los draaien.
   

  Rudi2206

  • #3
  Bedankt voor de tip. Het is gelukt om de wartel los te draaien en bij het membraam te komen. Helaas bleek de door mij gekochte membraam niet te passen dus ik moest er op uit om de juiste te kopen. Daarna was de klus zo gedaan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu