Mechanische ventilatie maakt piepende herrie

vasty

  • #1
Hallo, ik had gelezen ergens in dit forum dat er al eens over gepraat was dit onderwerp, maar ik vroeg me af waar je zon turbine motor van de ventilatie kan laten reviseren? ik denk dat er een nieuwe lager in moet, maar ik laat het liever even doen dan zelf te prutsen!nu kan ik wel wd40 erin doen maar dat is tijdelijk dus nu is de vraag of jullie weten waar in Gelderland/Apeldoorn je dit kan laten doen? :hup:
eigenlijk een kort vervolg op https://www.klusidee.nl/Forum/topic/mechanische-ventilatie-maakt-herrie.21219/ heb daar geen concrete oplossingen gezien of namen van revisie bedrijven.
Denk namelijk id dat je dit alleen open krijgt met een speciaal perslucht sleutel of dop??zoiets maarja welke hoe wat en waar?Als ik de motor schoon heb dan maak en plaats ik er een foto van hier.
Nieuw zijn ze onbetaalbaar ik heb ernaar gekeken al vanaf 450 euro..
 
Laatst bewerkt:

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
Hoe oud is dat ding? als het al een wat ouder model is, zal vervanging wellicht een beter idee zijn. die oudere zijn energieslurpers, een nieuwe zal weer minimaal 15 jaar probleemloos werken. ook een fijn idee.
 

vasty

  • #3
Hi,oke ja maar zal zon nieuw plastic geval echt 15jr mee gaan de meeste hebben maar tot 5jr garantie??en wat is dan een stille goede met beetje lang garantie? enz, en ja het is al zeker ruim 19jr oud de oude mvgHet gaat dus echt om het centrale woonhuis ventilatie systeem, en geen afzuigkap of zoiets.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #4
Gewoon vervangen, zeker nu die nieuwere types veel minder stroom verbruiken, stiller zijn, en je hebt er weinig zorgen aan. Ik heb net m'n 27 jaar oude vervangen. geen seconde spijt van, gelijk een vocht en co2sensor tussen laten staan. Ik heb er geen omkijken meer naar, als ik ga douchen slaat ie automatisch aan en af. Ze zijn in aanschaf niet megaduur, zijn zeer belangrijk, en onderdelen zijn relatief gezien voordelig. Vervangen in iets antieks is weinig zinvol.
 

vasty

  • #5
Waar dient die CO2 en Vocht sensor in die Ventilator dan voor?of heb jij die los eraan zitten?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Boven een bepaalde grenswaarde aan CO2 en vocht zal de MV-box vanzelf op een hoger toerental gaan draaien, om de luchtkwaliteit in je huis goed te houden. Zodra de waarden weer onder de grenswaarden komen (ook gemeten in de afgezogen lucht) gaat de box weer naar het basisniveau.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

vasty

  • #7
Hi, oke das duidelijk zo bedankt :prima:
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #8
Klopt helemaal wat Walker zegt, die boxen kun je prima online vergelijken, het aantal db staat overal bij vermeld, wel ff kijken bij welke stand dat is, want dat wil nog weleens onduidelijk zijn. Ook de installatie moet juist uitgevoerd worden om resoneren te voorkomen. Laat je goed voorlichten, dan komt t helemaal goed.
 

ABCDE

  • #9
Genoeg 15 jaar oude kunststof MV boxen hoor. En als die het dan begeven alleen een nieuwe motorplaat. Misschien geen 15 jaar oude Itho's....

En ook echt geen 450 euro. Nog niet de helft.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu