Mechaniek draai-kiepraam kapot, welk merk is dit?

Lisanneke

 • #1
Goedendag allen,

Mijn voornaamste vraag; weten jullie van welk merk dit raam is, zodat ik nieuw beslag kan halen? (Of een heel nieuw raam als dat nodig is).

Bij een van onze draai-kiepramen is namelijk de mechaniek kapot. Het lijkt alsof er iets is afgebroken. Bij een goed functionerend raam (zie foto's) kan het raam op kiepstand als de klink naar boven is gericht, kan je het raam openzetten als de klink horizontaal staat, en kan je met de klink naar beneden het raam op slot doen. Bij het kapotte raam kan ik de klink vrij makkelijk in alle standen zetten, maar blijft het raam in de kiepstand. Hij kan dus zelfs niet meer op slot, maar kan als het raam dicht zit gewoon weer opengeduwd worden (ook van buitenaf, maar gelukkig hebben we rolluiken).
Ik kan helaas maar heel weinig zien omdat het raam dus alleen in kiepstand kan en er dan maar een heel klein kiertje tussen kozijn en raam komt. Ik denk dat we het raam er vanaf de buitenkant wel uit kunnen halen, maar wil eerst een goed plan hebben voor de reparatie.

Andere tips of ideeen zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Alvast bedankt!

Grt Lisan

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Kun je iets zeggen over de leeftijd? Is het huis met deze kozijnen geleverd, of zijn ze later geplaatst?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #3
  Even gezocht: het merk van het DK-beslag is waarschijnlijk Notter.
   

  Lisanneke

  • #4
  Ja, dat is het! Super, dankjewel!
  Nu nog even op zoek naar wat we precies moeten hebben, maar daar komen we vast wel uit.


  Leeftijd van de ramen is moeilijk te zeggen trouwens. Huis is in 1972 gebouwd dus dit zullen niet de originele kozijnen zijn. Wij wonen er pas 5 jaar, dus dat is nogal een ruime periode waarin ze geplaatst kunnen zijn.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
  In de aluminium rand die tussen het dubbel glas zit, staat bijna altijd een datum. Met een zaklamp de gehele rand nakijken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu