Mdf schroten tegen metal stud

Peepnpop

  • #1
Als plafond wil ik evenwel gefineerde mdf schroten gebruiken. Deze moeten met speciale klipjes genageld of geschroefd worden om de 25 cm

Ik wil een vrijdragend plafond met een overspanning van ca 3.80 m

optie 1 : gebruik van metal studs

Het lijkt me evenwel niet praktisch om de bevestigingen rechtstreeks tegen de metal studs te doen. Is het mogelijk om tegen de metalen profielen houten latten te schroeven en hierop de schroten te bevestigen of gaat dit door uitzetting werken? Hoever van elkaar zou ik de studs 100mm moeten zetten

optie 2 : een kader met hiertussen om de 25 cm houten planken.

Ik heb eens contact genomen met een houthandel en deze raadde me planken van 10cmx2.5cm aan. Is dit wel stevig genoeg? Zoja kan ik deze aan de twee steunende zijden misschien in een metal stud SVH100 zetten of moet ik ze met speciale metalen dragertjes vastschroeven op een houten plank?

groeten,
peter
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Een metalstud systeem bestaat uit twee onderdelen.
Staanders en liggers.

de liggers worden normaal op de grond en tegen het plafond geplaatst.
en de staanders komen dan vertikaal tussen de liggers in.


Een plafond met metal stud, zou je eigenlijk als volgt moeten plaatsen.

Tegen de wanden de zogenaamde liggers plaatsen, rondom het vertrek.

Hierin plaats je dan de staanders, op een hart afstand van ongeveer 50 cm.

Deze beide delen kun je eventueel vastklemmen onderling met een speciale tang, zodat de delen niet meer onderling verschuiven.

Als je daar dan een MDF panelen plafond tegen aan wilt maken met de bij behorende klips, kun je daar eventueel gewone stelstroken tegen aan schroeven met rigips schroeven met freefkop, zodat de schoeven vlak in de stroken komen.

De panelen rechtstreeks op de metalstud schroeven gaat ook met de bijbehorende klips.
Alleen zul je dan schroefjes moeten gebruiken met een boorkopje, en dat is inderdaad priegelwerk, maar met een goed schroefbitje ook wel te doen.

Ik zou bij een overspanning van 3,80 m1 toch de metalstud in het midden nog een keer aan het plafond bevestigen, dit om doorzakken van het plafond te voorkomen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu