Maximale belasting berekenen plat dak - sedum dak op nieuwe aanbouw leggen

wendyvb

  • #1
Afgesplitst van dit topic - mod

Ik heb dezelfde vraag als hierboven. Ik wil graag een sedum dak op onze nieuwe aanbouw leggen. Het gaat om een bitumen dak van ongeveer 4 x 4.5 meter, met daarin een lichtstraat van 1 x 3.19 meter. We willen de zijkanten van het dak vrijhouden om overheen te kunnen lopen, dus uiteindelijk zal er ongeveer 10 vierkante meter sedum op komen te liggen (kant en klare cassettes), en volgens hun website zou het dak minimaal 80 kg/m2 moeten kunnen dragen. Voor het dak zijn balken gebruikt van 70 x 195 mm. Hieronder foto's van voordat de gipsplaten er tegenaan zaten om het hopelijk wat duidelijker te maken. Kan iemand mij misschien vertellen of we dit zouden kunnen realiseren? Alvast bedankt!

dak.jpg 20190925_180341.jpg 20191010_173610.jpg 20191010_174514.jpg
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
kansloos de 3 balken die ongeveer het hele dak omhoog moeten houden zijn ook zonder groen al veel lichter dan toegestaan volgens het bouwbesluit
 

wendyvb

  • #3
Boertje125 schreef:
kansloos de 3 balken die ongeveer het hele dak omhoog moeten houden zijn ook zonder groen al veel lichter dan toegestaan volgens het bouwbesluit
Bedankt voor je reactie, alleen snap ik niet helemaal welke 3 balken je precies bedoelt aangezien het er meer zijn (sorry, ik ben ook maar een leek..). Zou je het misschien wat meer kunnen uitleggen?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
De balk evenwijdig aan de opening voor de lichtstraat en de twee balken waar deze balk inhangt.
 

wendyvb

  • #5
Hmm ok, dus als ik het goed begrijp zeggen jullie dat ons dak dus eigenlijk sowieso al niet stevig genoeg is gebouwd?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Ja.
Vergunningsvrij bouwen houdt niet in dat je niet aan de voorschriften hoeft te voldoen.
Schakel een constructeur in.
Ik weet niet of je nog een kouderbrug onderbreking in het buitenblad plaatst, dit om problemen met kou en condens te voorkomen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu