Materiaal afvoer pijp badkamer

Muddiver

  • #21
Ik heb deze aansluiting zo gemaakt dat ik mij afschot zelf kon bepalen. met een T stuk 110 x 110 x 50 kwam ik te hoog uit. vandaar een T 110 mm met dit hulpstuk.
verloop.PNG
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #22
ja en dat is verkeerd deze moet aangesloten zitten boven in vandaar dat ik zeg een 50mm aan sluiting dan kan ie goed aangesloten laag
12496_verloop_2.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #23
morgen wel verder nu ff voetbal kijken
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #24
De afvoer zit zo te zien te dicht bij de afvoer van het toilet.
 

Muddiver

  • #25
Goedemorgen Jan.

Zou je kunnen uitleggen wat je precies bedoeld.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #26

Muddiver

  • #27
Zonder eigenwijs te zijn. mag het niet. of kan het niet. want alle voorbereidingen zijn getroffen voor deze aansluiting . Wat zou er mis kunnen gaan met deze aansluiting?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #28
Henk253 plaatst regelmatig een link van een filmpje betreffende het riool, daar kan je heel veel van leren. Nog niet gezien denk ik.
 

Muddiver

  • #29
Ik heb een tekening gestolen uit een ander onderwerp. Hierop was mijn idee gebaseerd. hier betrof het een wasbak aansluiting ipv een bad. mijn situatie is exact hetzelfde. Ik heb alleen geen sprongbocht. maar de originele afvoer zit zo in het beton om bij de muur uit te komen

1610285890082.png
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #30
Dit is een ouwe tekening, de regelgeving van een riolering veranderd.
Vroeger was het geen probleem want andere materialen en andere wc met veel water inhoud, de reservoirs hebben nu weinig water en dunnere afvoer leidingen.
Ok kan het water van wc het bad in lopen dit mag niet.
Kijk even deze film hoe het binnen riolering werkt en daar zie je ook de aansluit vrije zones.
Je kunt de bad afvoer verslepen naar een lager gelegen punt en dan op je standleiding aansluiten in de meter kast.
Install-tv_ Aanleg binnenriolering - YouTube
 

Muddiver

  • #31
Mooi filmpje, geeft een mooi beeld weer.

Ik was vandaag op het forum aan het lezen over aarde van de vloer van de inloopdouche. Ik weet dat de vloer vanuit de meterkast welke onder de inloop douche zit is geaard. Hier is een stuk wapeningstaal toegankelijk gemaakt voor een goede aarde. bij het uitkappen van het oude puntje ben ik ook wapeningstaal tegengekomen die ik zou kunnen aarden. is dit aan te raden. Ik lees op een ander klus forum dat het gebruiken van de wapening een goede optie is als er geen aardemat aanwezig is.
 

Muddiver

  • #32
Mooi filmpje. Geeft alles duidelijk weer.

Onderstaande tekst komt van een ander klus forum. ik lees hier echter tegenstrijdige berichten over.
zelf heb ik gekeken wat de huidige situatie is van mijn badkamer. De meterkast bevind zich gedeeltelijk onder de inloopdouche. Daar is een stuk wapeningsstaal vrij gekapt en is de wapening aangesloten op de aarde van de meterkast. Is dat in mijn situatie hetzelfde als een aarde mat. Bij het open kappen van de oude douchput is ook wapeningstaal bloot komen te liggen. Ik zou dus de bovenste wapeningslaag ook kunnen aansluiten. De vloer is voorzien van 2 lagen wapeningstaal.

Citaat
Aardematten zijn verplicht in nieuwe en aangepaste vochtige ruimtes. Ze zijn niet duur, dus bezuinig niet op deze beveiliging en gebruik ook geen andere metalen draadwerken zoals kippengaas. Ook LEWIS-platen zijn in principe niet als vervanger geschikt! Wel kan de wapening van betonvloeren als aardemat gebruikt worden. De eisen voor een aardemat zijn: maximale maaswijdte van 15 cm en een minimale draaddikte van 2 mm hebben.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu