Maten CV leiding. En op de goede weg???

Zacharias

  • #1
Binnenkort komt de nieuwe combiketel en deze komt op een andere plek te hangen dan de vorige ketel of geiser. Dus dat word nieuwe leidingen leggen enzo.
Daar heb ik de volgende vragen over:
1) Ik heb begrepen dat de hoofdleidingen voor de CV 22mm horen te zijn en dan de vertakkingen naar de radiators 18mm. Is dit goed?
2) Nu het eerste stuk wil ik gewoon met de standaard vaste leiding van 22mm doen. Heb voldoende ruimte dus dat is geen probleem. Maar nu het tweede deel heb ik minder ruimte en wil ik dus met een flexibele leiding doen. Maar de diameter die ik zie zijn 20mm. Kan ik dit nog steeds gebruiken als hoofd aan- en afvoer? Levert dat dan geen probleem op bij de overgang van vaste naar flexibele leiding (door mogelijk druk verschil)?

Alvast bedankt
Zacharias
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Waarvan heeft u dat begrepen dan, dat heeft namelijk te maken met de capaciteit van de installatie :?:
 

Zacharias

  • #3
Uuhhhmmm :oops: de buurman :shock: die had vorig jaar zijn huis verbouwt en die had mee gekeken. En die zei eigenlijk dat soort van standaard was.
Maar goed dat ik het even na vraag dan.
Wat bedoel je met de capaciteit? die van de combiketel of de grote van de totale CV instalatie?
 

Marcn88

  • #4
Dat heeft te maken met het totale vermogen van de cv installatie maar 22mm cv is 25/26 flexibel en geen 20 naar radiatoren kun je aftakken met 15mm cv if 16 mm kunstof
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu