Marmer schoorsteenmantel dof

Korporaal

  • #1
Hallo, wie kan me helpen/

Wij verhuisden naar een woning uit 1898 met een echt marmeren schoorsteenmantel. Echter heeft de vorige bewoner deze wit geverfd. Dit is er nu bijna af, met een krabber, maar het marmer is dof.

Wat kan ik daaraan doen ????
 

Jacco

  • #2
Je kunt het weer polijsten, vraag hiervoor deskundig advies aan een natuursteenhouwerij, omdat marmer toch één van de zachtere soorten natuursteen is.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #3
Ik ben geen natuursteenspecialist, maar heb met aannnembaar succes enige marmers handmatig gerenoveerd, zonder uiteraard het resultaat te willen vergelijken met machinaal tot hoogglans gepolijste marmers :oops:

Afwassen met denneharszeep of bruine zeep, goed afspoelen, schuurpapier 400-600 in water met een beetje afwasmiddel erin en polijsten maar.

Regelmatig de smurrie afnemen en een stapje hoger naar 800-1000-1200. Goed laten drogen, 1 deel lijnlolie op 1 deel terpentijn aanmaken en overvloedig uitwrijven op de marmer, tot verzadiging. Paar maal herhalen, een paar uur geven tussen de lagen.

Opgelet met de doeken. Opengevouwen in een metalen container laten drogen. Kunnen spontaan ontbranden! Een paar dagen laten drogen en dan afwerken met blanke was en oppoetsen tot satijnglans.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu