Marijnen M 104F lekt water

Natte voeten

  • #1
Hallo,

Ik heb natuurlijk een oude wasmachine, maar ik was steeds erg blij met de eenvoud ervan. Vannacht heeft dit oude besje er geen zin in gehad en de badkamer onder water gezet. Ik heb de boel schoongemaakt en gekeken waar dat er een lekkage was. Alles lijkt goed te zijn, geen kalk, geen drupsporen, wel wat roest links en rechts, maar daar ook geen druppelvormingen bij.

Het volgende heb ik inmiddels uitgevogeld:
Als ik mijn wasmachine uit zet, hem volgooi met een 25 liter water via het zeepbakje (het water gaat naar de trommel, kan ik zien door het deurtje) en als ik dan vervolgens de machine aan zet om hem af te laten pompen is er niks aan de hand. Hooguit twee druppels water komen via het filter naar buiten.

Maar als ik via een wasprogramma de machine water in laat nemen, dan duwt hij het water direct naar buiten via het filter. En dat is nogal een stroom water! Alsof daar de kraan zit.

Wat is er aan de hand met mijn wasmachine? Waarom gaat het water niet de trommel in zoals dat gebeurt als ik de machine uit heb staan?
En zou dit dan ook meteen het probleem zijn?

Gegevens machine;
Marijnen M 104F
mod. B-C 80310
F nr 840918
 

Co de Witgoedman

  • #2
Vervang uw filter :mrgreen:
 

Natte voeten

  • #3
Ik ben bang dat een nieuwe filter nog steeds niet ervoor zorgt dat het water de trommel ingaat, maar dat het water dan meteen doorgaat naar de afvoer.....
 

Co de Witgoedman

  • #4
Is uw filter wel goed aangedraaid en is de geleider waar het filter in loopt wel schoon, ook de achterkant in het filterhuis kan vervuild zijn, is dit wel goed schoon?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu