Marijnen wasdroger gaat niet meer open

Oostpoort

  • #1
Hallo,

Ik heb een Marijnen wasdroger, model CMK 726 RE, waarvan de deur niet meer opengaat.

De deur wordt mechanisch geopend door een drukknop op het frontpaneel die via een draadje (zoals bij een handrem op een fiets) een pal of schoof bij de deur opzijtrekt o.i.d.

Het probleem ontstond toen ik de deur wilde openen en er duidelijk van binnen iets afbrak of losliet in dit mechanisme. Inmiddels de bovenkant en het voorpaneel losgehaald en het draadje lijkt bij de knop op het frontpaneel te zijn afgebroken.

Met een tange aan dit draadje trekken resulteert er helaas niet in dat de deur opengaat ((de binnendraad beweegt wel en kan ongeveer 1-1.5cm bewegen). Vermoedelijk is de draad aan deze kant losgetrokken doordat er bij de deurvergrendeling zelf al iets niet goed zit. Ik heb altijd al gevonden dat het mechanisme niet bijster soepel klonk en aanvoelde maar dat was al vanaf de aankoop zo en het ding heeft het ook jaren goed gedaan.

Het probleem is nu dat je nauwelijks bij het sluitingsmechanisme bij de deur komt en het is van bovenaf ook moeilijk te zien hoe het precies zou moeten werken. Heb de draaischakelaar die erboven zit bij het frontpaneel al weggehaald maar veel helpt dat niet. Als ik met mijn hand aan het vergrendelmechanisme bij de deur voel (kijken is dan helemaal niet meer mogelijk) lijkt er daar iets los te zitten.

Mijn vraag is nu: weet iemand hoe het vergrendelmechanisme bij de deur precies werkt of is daar misschien een schematisch tekening van? Misschien dat ik met die informatie meer gericht kan proberen dit ding op gevoel open te krijgen. Uiteraard houd ik mij ook voor andere tips aanbevolen.

Alvast heel erg bedankt.

P.S. Ik had graag ook de PNC code vermeld maar die zie ik nergens staan, vermoedelijk staat die inderdaad in de deuropening waar ik nu dus niet bij kan.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Heeft iemand hier een oplossing voor. :?:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu