Manier van isoleren onder Keralit

kranenlekker

 • #1
Goedemiddag allen,

Wij hebben een huis zoals op de afbeelding (deze foto is van een paar huizen verderop). Op het houten regelwerk zijn schroten geplaatst.
Deze willen wij gaan vervangen door Keralit.
Bij het huis van die buren hebben ze "40 mm PIR Recticel Eurothane Silver isolatieplaten" tussen het regelwerk geplaatst. Daar overheen nog een blauwe folie en daar komt dan het Keralit overheen.
Ik wil dit bij ons eigen huis ook gaan regelen.
1) Mijn vraag: het regelwerk zelf is dan niet geisoleerd, kan dat kwaad?
2) Is het wel nodig dat er nog blauwe folie overheen gaat?
3) Kan het Keralit er rechtstreeks op worden gezet? Of moet ook bij dit soort isolatie nog een tussenruimte bestaan? (Wat niet wenselijk is, vanwege de kozijnen etc.)

Alvast bedankt voor een reactie!

muur2.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • kranenlekker

  • #2
  Iemand misschien een idee?
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  Op de site van de fabrikant kan je alle principe details vinden die antwoord geven op je vragen, inclusief de aansluitingen
  1 is wel een koudebrug
  2 ja
  3 nee, ventilatie verplicht
   
  • Like
  Waarderingen: kranenlekker

  MacMartino

  • #4
  Je moet een ventilatie erachter hebben ! Het regelwerk zelf zou je eigenlijk moeten plakken met band ter bescherming tegen vocht, alleen aan de buitenkant (niet zijkanten) die tegen keralit komt. Als je geen ruimte wil creëren, dan moet je dus de isloatie achterwege laten. Wil je wel isoleren, dan moet je extra regelwerk plaatsen zodat er een luchtruimte tussen de keralit delen en de isolatie kom. Je zal dan inderdaad kozijnen moeten aanpassen (omtimmeren, nieuwe afwatering bijv).
  NB Het keralit moet niet tot de bodem en top doorlopen ; er is een kleine opening nodig om de luchtstroom zijn gang te kunnen laten gaan.
   
  • Like
  Waarderingen: kranenlekker

  kranenlekker

  • #5
  Hartelijk dank voor jullie reacties! Ik zal er over nadenken of ik dat de moeite waard vind van het isoleren.

  Vriendelijke groeten, Erik
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu