Makita HR2611FT demonteren

Maistro_44

 • #1
De kop van de beitelhouder van mijn Makita HR2611FT (hamer-boor) is afgebroken. De boor is 3 jaar oud. Is dit volgens jullie 'normale' slijtgage of hoort dit niet. Ik ga het in ieder geval even na vragen bij Makita.Nu ben ik hem aan het demonteren. In het midden van de beitelhouder (2e foto) zit een veerring. Heeft iemand enig idee hoe ik deze lost krijg?
exploded-view nr 43.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Poster

  • #2
  Hallo

  Als ik de foto flink uitvergroot is het een in elkaar gefelst geheel, u kunt proberen de ring zo te draaien dat hij voor het gat komt, er dan 1 kant uit wippen, en al draaiend deze verwijderen.

  Maar aan beide kanten is het deel smaller, dus als de ring eruit is, kan er nog niets uit.

  Grt.
   

  Maistro_44

  • #3
  Poster, bedankt voor je suggestie. De veer-ring kun je inderdaad (een heel klein beetje) uit een gleuf wrikken. Als die eruit is kan hij gedemonteerd worden.

  De beitelhouder wordt als los onderdeel geleverd, dus hij zou er uit moeten kunnen. Aan de binnenkant is het geen taps toelopend geheel dus dat levert geen probleem op.
   

  Maistro_44

  • #4
  Het probleem is opgelost. Ik heb (aangezien de kop toch defect was) de slijptol er op gezet; ongevee een halve cm links van de ring. Daardoor kun je met een platte schroevendraaier bij de veer-ring en deze eruit wippen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu