Luchtlekkage in drukschakelaar compressor

Rico-13

 • #1
Beste klussers,

ik heb een compressor uit het jaar 2002 staan, gekocht bij de Van Craenenbroeck en van het merk Dari. Nu merk ik echter dat voorbij de 2 bar dat er aan de onderkant van de drukschakelaar lucht lekt. Overdrukventiel is al schoongemaakten daar lijkt geen probleem te zijn.

echter de slang (ik weet niet hoe deze heet en waar deze voor is) tussen de aansluiting ketel en de drukschakelaar daar lijkt een klein gaatje met een ventiel op te zitten. Ik vermoed iets met de drukregelaar dan?

ik heb er al kruipolieingespoten en de compressor enkele kerende ketel laten vullen en laten leeglopen, maar dat verhelpt helaas genoeg het probleem niet.

Is er iemand die weet wat deze slang doet, en waarom hij eventueel zou kunnen lekken. En natuurlijk of dit te vervangen is, of dat ik een geheel nieuwe drukschakelaar dien te monteren?

Dank voor de reacties!

0549FEC4-083E-4CF7-B5BA-3F5A93F71EA7.jpeg 1BB69899-8D7A-4CAF-9B8D-686EAAD0894F.jpeg 84549883-19EE-4398-822A-7705AAB90596.jpeg FE7FE717-D082-4A69-9DC9-E9C728AD3646.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  Die leiding ontlucht de drukleiding zodat de motor drukvrij kan starten.

  Wat lekt er nu precies? Die leiding of de pressostaat zelf?

  Hetgeen dat lekt moet je vervangen....
   

  Rico-13

  • #3
  Zo te zien is het het gaatje onderaan de pressostaat. Daar lijkt een ventieletje in te zitten. Maar kan het helaas genoeg niet goed zien.

  Kan het zijn dat deze slang met enig geweld los te trekken moet zijn? Nieuwe pressosaten hebben van die festo-koppelingen. Maar deze lijkt wel gekneld te zitten.
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  bij mij moet je een stukje draaien er dan trek je die slag er zo uit.
  er zit een ventieltje in met een klein pinnetje dat loopt soms vast een paar keer indrukken en een beetje olie is meestal genoeg om hem weer gangbaar te maken
   
  • Like
  Waarderingen: Rico-13

  Rico-13

  • #5
  Wordt priegelwerk met het kleine gaatje, maar zeker niet onmogelijk. Dank voor de tip, hoopte al op zoiets eigenlijk.

  Mocht het daar niet mee verholpen zijn ga ik inderdaad voor een nieuwe pressostaat.
  Mijn slangetje heeft helaas genoeg geen draaidopje (festo). Denk dat de slang dan ook aan de pressostaat vastgeperst zit en je hem enkel nog aannde andere zijde van de ketel kunt demoneten. (Goedkoop compressortje geweest)
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu