Luchtbelletjes in de verf

Janh276

  • #1
Binnenkort ga ik weer schilderen. Ik gebruik Sigma Gloss Allure. In het verleden kreeg ik last van luchtbelletjes in het verfoppervlak. Ik werk als volgt: na voorbehandeling (schoonmaken en schuren en eventueel kale plekjs gronden) van het werk breng ik de verf met de kwast aan en rol ik het nog even na voor een goede verdeling. Tijdens het droogproces kwamen er na verloop van tijd op verschillende plaatsen luchtbelletjes in de verf. Als ik snel was, kon ik deze nog net weg krijgen door ze met de kwast open te prikken, waarna het vervolgens nog net uitvloeide.
Wat kan de oorzaak zijn van het ontstaan van deze luchtbelletjes? Komt dit door het rollen. Ik gebruik een roller van het merk Anza.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Die luchtbelletjes...verschijnen die op hardhouten door zonlicht verwarmde oppervlakten?
 

Janh276

  • #3
Niet in het bijzonder. Het hout waar het bij mij gebeurde was vurenhout dat reeds eerder geschilderd was.
 

EGeen

  • #4
Die rollertjes (in ieder geval van hetzelfde merk) als deze vilt zijn zoals ik ze ken zijn dat hele mooie rollers. Hieraan zal het niet meteen liggen. Wellicht te weinig verf op de roller of te lang doorstrijken?
Of het kan zijn dat er een verontreiniging is van de ondergrond. Wat voor verf zit er onder?
 

Janh276

  • #5
Schakelverf is de ondergrond. Deze laag maak ik schoon, schuur ik op en kale plekken behandel ik met een multiprimer van Avis. Ik schilder het geheel af met Sigma Gloss Allure. Het houtwerk is 15 jaar oud, dus een duurzame afsluitende hoogglansverf is dan mogelijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu