Luchtbellen voorkomen bij glasvezelbehang

Haantje

  • #1
Als je na het behangen met glasvezel voordat je gaat sauzen met de gewenste kleur, kun je een keer voorsauzen met half latex of muurverf en half behanglijm. Dit hoeft niet de juiste kleur te zijn dus kun je hiervoor wat "oude" overgebleven latex nemen. Twee vliegen in één klap. Je voorkomt bobbels en je hebt minder latex of muurverf nodig om af te werken.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Mij ontgaat hier enige logika: na het glasvezelbehangen een mengsel van plaksel en muurverf opbrengen om bobbels te voorkomen?
 

EGeen

  • #3
Idd, dit lijkt me niet de oplossing. Wat voor theorie ligt hierachter ten grondslag?
 

Haantje

  • #4
Het idee hierachter is simpel. Delen die zich niet goed aan de ondergrond hebben gehecht, kunnen alsnog met deze truc worden hersteld. Veel klussers hebben met het afwerken van het glasvezel ondervonden dat er bobbels ontstaan doordat het glasvezel vochtig wordt door de afwerklaag van latex of muurverf. Door lijm toe te voegen kan men de glasweefsellaag alsnog met de ondergrond verlijmen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Het kan nog simpeler: de ondergrond ruim voldoende vzv lijm.

Veel klussers brengen dit namelijk te zuinig op met een blokwitter ipv en brede vachtroller( door gebrek aan ervaring ). Onbehandeld glasvezel moet u zowiso narollen met lijm direct na aanbrengen. Het glasvezel is dan totaal verzadigd en vertoont absoluut geen bobbels.

Voorbehandeld ( precoated ) glasvezel lijmt u in een ruim aangebracht lijmbed. Ook hier absoluut geen bobbels indien u van uit het midden van de baan met een kunststof spatel de overtollige lijm naar de buitenzijden vlak wegdrukt.

U ziet al direct of u goed bezig bent want de baan zal strak en vlak op de ondergrond plakken.
 

Haantje

  • #6
Absoluut mee eens, je gebruikt eerder lijm te weinig dan te veel!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu